Feature

Lijstjes! Dit waren onze favoriete albums van 2020


19 december 2020

Het is in 2020 zonder twijfel eindelijk eens gerechtvaardigd om het cliché ‘dat was me het jaartje wel’ van stal te halen. De wereld stond – en staat – volledig op zijn kop en de muziek ook. Hoe dat klinkt hoor en zie je terug in de jaarlijstjes van de redactieleden van The Daily Indie: dit zijn de publieksfavorieten en onverwachte pareltjes die dit jaar onze lichtpuntjes waren.

Illustratie Kevin Smink

Samen met de rest van de wereld staan ook de muziek en zijn industrie dit jaar volledig op hun kop. Voorheen gaven clubtours en festivals veelbelovende muziek een stukje momentum, waardoor platen konden uitgroeien tot regelrechte hits. Het voelde dit jaar dan ook regelmatig alsof veelbelovende albums een te stille dood stierven. Anderzijds zou je kunnen zeggen dat, zonder die doordachte marketingtrajecten en gecultiveerde hypes, 2020 juist het jaar was waarin het weer puur om de muziek draaide.

Hoe dan ook: zeker is dat er muzikaal meer te ontdekken viel dan ooit. We hadden er in elk geval tijd genoeg voor. Traditiegetrouw vroegen we daarom onze redactieleden om hun tien favoriete platen van het jaar te verzamelen. Aan een favoriet ‘album van het jaar’ doen we niet, muziek is geen competitie. Voor de muzikale begeleiding bij het doorspitten hebben we een selectie van al onze favorieten in de onderstaande playlist gegooid.

Wat waren jouw muzikale hoogtepunten van het jaar? Laat het weten in ons clubhuis!


Ricardo Jupijn Hoofdredacteur

Op een of andere manier vind ik een paar weken na het maken van mijn lijstje altijd mijn nummer twee toch ‘de beste’. En misschien is dat deze keer ook wel zo: mijn mede-Noorderling ADF Samski maakte voor mij de enige plaat waar ik dit jaar echt blij van werd, waar mijn vrouw en ik op dansten in ons lockdown-huisje en die ik nonstop kan luisteren. In tegenstelling tot een hoop andere albums dit jaar. Check de songs 1000 Tranen, Lightskin, No Hook II en Judeska. Let’s get it!

 1. Working Men’s Club – Working Men’s Club
 2. ADF Samski – Fresh Prince van Noord
 3. Widowspeak – Plum
 4. Kelly Lee Owens – Inner Song
 5. Moses Sumney – græ
 6. Sports Team – Deep Down Happy
 7. Torii – Return To Form
 8. upsammy – Zoom
 9. Sevdaliza – Shabrang
 10. Perfume Genius – Set My Heart On Fire Immediately

Robin van Essel Redactiechef

Als een afkickend lijf schreeuwde mijn geest dit jaar om de euforie die volle clubs en festivals oproepen. Die kwam gelukkig alsnog, via koptelefoon en een hele rits elektronische muziek waar je echt naar moet luisteren. Mijn hoogtepunt was een 23-jarige Nederlandse die de vervreemdende leegte van 2020 precies ving, en mij tegelijk geruststelde dat het ook allemaal weer goed komt.

1. upsammy – Zoom
2. Howling – Colure
3. OTHERLiiNE – OTHERLiiNE
4. Kelly Lee Owens – Inner Song
5. Ela Minus – acts of rebellion
6. GUM – Out In The World
7. Porridge Radio – Every Bad
8. Four Tet – Sixteen Oceans
9. Washed Out – Purple Noon
10. Nana Adjoa – Big Dreaming Ants


Reinier van der Zouw Eindredacteur

Het begint bijna saai te worden: iedere Run The Jewels-plaat is weer een schot in de roos en weet precies de tijdsgeest rond de release te vangen. El-P en Killer Mike zijn individueel al niet in staat saaie muziek te maken, laat staan samen. Om af te sluiten mijn favoriete tekstregel (uit Pulling The Pin met Mavis Staples en Josh Homme, over een dreamteam gesproken): ‘Eat your heart out, fiction fans, for truly truth’s the strangest document’.

1. Run The Jewels – RTJ 4
2. Clipping. – Visions Of Bodies Being Burned
3. Deftones – Ohms
4. Protomartyr – Ultimate Success Today
5. Everything Everything – Re-Animator
6. IDLES – Ultra Mono
7. Ela Minus – acts of rebellion
8. Porridge Radio – Every Bad
9. Working Men’s Club – Working Men’s Club
10. Holy Motors – Horse


Wout Bekhuis Eindredacteur

Zelden vond ik het zo lastig mijn top tien te rangschikken en een absolute nummer één aan te wijzen, maar uiteindelijk komt in dit bizarre en donkere jaar een heerlijk ongecompliceerde plaat bovendrijven. Hoe desastreus 2020 dan ook verlopen mag zijn, met het blijmoedige Shore doorbreekt Fleet Foxes de duisternis en doet de band van Robin Pecknold je geloven dat het allemaal wel weer goedkomt. 

 1. Fleet Foxes – Shore
 2. Spinvis – 7.6.9.6.
 3. Perfume Genius – Set My Heart On Fire Immediately
 4. Loma – Don’t Shy Away
 5. Deleyaman – Sentinel
 6. Jess Williamson – Sorceress
 7. Heiðrik – Illusions
 8. A.O. Gerber – Another Place To Need
 9. Future Islands – As Long As You Are
 10. Someone – Orbit II


Cora Ziengs DJ-coördinator

Sault zoals we de band graag horen: allerlei genres door elkaar en een duidelijke politieke agenda. Maar er zijn dingen veranderd. Allereerst een album dat je in z’n geheel moet luisteren, over de opbouw is echt goed nagedacht. Ten tweede: strijkers en een gelaagder, indringender geluid. De band die wat mij betreft al op de ongenaakbare eerste plaatst stond, werd hierdoor nóg beter. 

1. Sault – (Untitled) Rise
2. Little Dragon – New Me, Same Us
3. Oscar Jerome – Breathe Deep
4. Baxter Dury – The Night Chancers
5. Kate NV – Room For The Moon
6. Sink Ya Teeth – Two
7. Marie Davidson – Renegrade Breakdown 
8. Donny Benét – Mr. Experience
9. Catastrophe – GONG! 
10. Peaking Lights – E S C A P E


Meike Jentjens Redacteur

Toen The Slow Rush, een album waar ik al twee jaar(!) met smart op zat te wachten, ineens in mijn mailbox zat afgelopen januari, heb ik een beetje moeten huilen van geluk. Zonder overdrijven. Tame Impala was niet voor niets mijn meest geluisterde artiest dit jaar. Ik denk dat ik ieder riedeltje ken, elke review heb gelezen en ieder woord mee kan zingen. Dat geldt overigens ook voor mijn nummers twee en drie, de meest geniale Nederlandse opbrengsten van 2020.

 1. Tame Impala – The Slow Rush
 2. Faberyayo – Das Drama
 3. Burning Fik – DE FIK 1
 4. Disclosure – Energy
 5. The Strokes – The New Abnormal
 6. Four Tet – Sixteen Oceans
 7. Christian Löffler – Lys
 8. Bombay Bicycle Club – Everything Else Has Gone Wrong
 9. Rival Consoles – Articulation
 10. Rolling Blackouts Coastal Fever – Sideways To New Italy


Roelof Schipper Redacteur

Naarmate het jaar vorderde, ben ik langzaam gaan vergroeien met mijn woonkamer, mijn spulletjes, mijn platenspeler, mijn huisgenoten, mijn armoedige thuiskantoor onder een waslijntje. Als klimop. Als een stuk mos. Als etensresten op vaat. Ik heb daar nu een blijvende soundtrack bij: Echo Mine van Califone. Een bij vlagen volstrekt onthecht stuk muziek, dat zich net zo goed op de dansvloer overeind houdt als vanuit een woonkamer, een stoel: gezamenlijk, langzaam, met z’n allen, volledig gedemonteerd, het jaar uit.

 1. Califone – Echo Mine
 2. King Krule – Man Alive!
 3. Matt Elliott – Farewell to All We Know
 4. P.A. Hülsenbeck & Michael Schönheit – Reaping From The Conflux
 5. Spinvis – 7.6.9.6.
 6. Armand Hammer – Shrines
 7. Joose Keskitalo – Nukkekoti
 8. Fiona Apple – Fetch the Bolt Cutters
 9. Ka – Descendants of Cain
 10. Alasdair Roberts – The Songs of My Boyhood


Anne-Marie van Rijn Fotograaf

Vorig jaar was Fontaines D.C. met Dogrel mijn nummer één, nu dus weer, met A Hero’s Death. De stijl is wat anders, rustiger, maar wat een fijne plaat. De band had het kunstje prima kunnen herhalen, maar kiest ervoor om ook een andere stijl toe te voegen. Ik kijk nu al uit naar het derde album. Laten we duimen dat in maart concerten in echt uitverkochte zalen door mogen gaan, dan ben ik er zeker bij!

1. Fontaines D.C. – A Hero’s Death
2. Protomartyr – Ultimate Succes Today
3. Porridge Radio – Every bad
4. The Cool Greenhouse – The Cool Greenhouse
5. Osees – Protean Threat
6. Working Men’s Club – Working Men’s Club
7. Lewsberg – In this House
8. Global Charming – Mediocre, Brutal
9. Melenas – Dias Raros
10. L.A. Witch – Play With Fire


Benny van der Plank Fotograaf

De nieuwe plaat van METZ dendert als een goederentrein over je heen en komt pas na veertig minuten tot stilstand. Op Atlas Vending gaan Alex Edkins, Chris Slorach en Hayden Menzies weer als vanouds flink tekeer, zoals we altijd wel van METZ mogen verwachten. Hopelijk kunnen volgend jaar gauw weer alle stoelen en tafeltjes voorgoed worden opgeborgen, zodat we ouderwets de moshpit in kunnen duiken als METZ langskomt.

 1. METZ – Atlas Vending
 2. MICH – No
 3. Someone – Orbit II
 4. Osees – Protean Threat
 5. King Gizzard & The Lizard Wizard – K.G.
 6. Fuzz – III
 7. Vic Willems – Doemdenker / Wonderkind
 8. Bo Ningen – Sudden Fictions
 9. Wasted Shirt – Fungus II
 10. Fontaines D.C. – A Hero’s Death


Bente Hout Redacteur

Het is voor het eerst dat er een Nederlandse artiest bovenaan mijn jaarlijstje staat, op de voet gevolgd door nóg een steengoede release van eigen bodem. Wat een prachtige plaat van Eefje de Visser en wat knijp ik in mijn handjes dat ik haar vorig jaar live heb mogen bewonderen op ITGWO. Het moet een verschrikkelijke domper voor haar geweest zijn om die betoverende show daarna niet nog talloze keren te hebben kunnen spelen.

1. Eefje de Visser – Bitterzoet
2. Sevdaliza – Shabrang
3. Tame Impala – The Slow Rush
4. Angel Olsen – Whole New Mess
5. Whitney – Candid
6. Marika Hackman – Covers
7. Agnes Obel – Myopia
8. White Poppy – Paradise Gardens
9. Kevin Morby – Sundowner
10. Widowspeak – Plum


Daan Koster Redacteur

Perfume Genius heb ik het hele jaar meegedragen om deze bizarre tijd enigszins vol te houden. Onder de drama en tragiek van dit meesterwerk schuilt namelijk een licht sprankeltje hoop. Maar tegelijkertijd krijgt Perfume Genius het toch weer voor elkaar om je ziel uit elkaar te sleuren met wederom hulp van producer Blake Mills. Het is een wellicht een beetje cliché, maar deze plaat zet letterlijk je hart in vuur en vlam. En hoe? Dat moet je toch echt zelf ervaren.

 1. Perfume Genius – Set My Heart On Fire Immediately
 2. Phoebe Bridgers – Punisher
 3. Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters
 4. Working Men’s Club – Working Men’s Club
 5. Eefje de Visser – Bitterzoet
 6. Fontaines D.C. – A Hero’s Death
 7. Haim – Women In Music Pt. III
 8. Sorry – 925
 9. Tame Impala  – The Slow Rush
 10. Run the Jewels – RTJ4


Dennis de Waard DJ

Wat een plaat van Dijf Sanders. De Gentenaar is met zijn muzikale universum teruggekeerd naar Azië en heeft daar een mysterieuze plaat weten te maken. Een spannende mix van field recordings uit India, broeierige percussie (die helemaal de shit is in België) en donkere beats. Niet de makkelijkste plaat op het eerste oor, maar een klassieke groeiplaat met een replay factor waar je u tegen zegt. Het zou tijd worden dat Nederland valt voor Sanders.

 1. Dijf Sanders – Puja
 2. Eefje de Visser – Bitterzoet
 3. Run the Jewels – RTJ4
 4. Dan Deacon – Mystic Familiar
 5. Phoebe Bridgers – Punisher
 6. Spinvis – 7.6.9.6.
 7. Borokov Borokov – Enkel Duetten
 8. Shht – Noneketanu
 9. Roosbeef – Lucky
 10. Rina Sawayama – Sawayama


Félice Hofhuizen Fotograaf/redacteur

Dat al het goede uit België komt, wist ik al een tijdje. Maar dat een volledig instrumentaal jazzalbum met elektronische invloeden voor mij het album van 2020 zou worden, had ik op geen enkele manier zien aan komen. Het kleurrijke en pakkende meesterwerk van het vijfkoppige Nordmann uit Gent blies mij vanaf de eerste luisterbeurt omver en verveelt tot op de dag van vandaag nog geen moment.

 1. Nordmann – In Velvet
 2. Eefje de Visser – Bitterzoet
 3. Severin Bells – A Brighter Side To The Unknown
 4. Flying Horseman – Mothership
 5. Perfume Genius – Set My Heart On Fire Immediately
 6. Helena Deland – Someone New
 7. Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters
 8. Phoebe Bridgers – Punisher
 9. Eels – Earth to Dora
 10. Sylvan Esso – Free Love


Iris Luimstra Redacteur/DJ

Voor mij begon het jaar met Suddenly en gedurende dat jaar heeft het me telkens weer als een warm deken omhelsd. Van de tedere tonen van Sister, Liked I Loved You en New Jade tot introspectieve dansvloervullers You And I en Never Come Back: elk stukje uit deze immens gelaagde puzzel is even interessant. Dan Snaith is erin geslaagd de left turn tot één van die succesvolle puzzelstukjes te maken. Een plaat die je tegelijkertijd verrast, omarmt én ontroert.

1. Caribou – Suddenly
2. Ólafur Arnalds – some kind of peace
3. Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind
4. Charli XCX – how i’m feeling now
5. Clipping. – Visions Of Bodies Being Burned
6. Run The Jewels – RTJ4
7. Phoebe Bridgers – Punisher
8. The Microphones – Microphones In 2020
9. Crack Cloud – Pain Olympics
10. Fiona Apple – Fetch the Bolt Cutters


Jan Rijk Fotograaf

Als er voor de apocalyps van 2020 een soundtrack zou bestaan, dan is het wel dit album van Protomartyr. De uitvoering is door de inbreng van andere instrumenten als cello, saxofoon en klarinet heel verrassend en steekt niet alleen boven eerdere albums van de band uit, maar ook boven alle andere albums van 2020. Een terechte nummer één!

 1. Protomartyr – Ultimate Success Today
 2. Porridge Radio – Every Bad
 3. Fontaines D.C. – A Hero’s Death
 4. Mogwai – ZeroZeroZero
 5. Eefje de Visser – Bitterzoet
 6. Hania Rani – Home
 7. IDLES – Ultra Mono
 8. Douglas Dare – Milkteeth
 9. Jason Molina – Eight Gates
 10. The Homesick – The Big Excercise


Jens Lendering DJ

De muziek van William Dorey AKA Skinshape past vaak goed bij een donkere, warme avond thuis chillen, biertje en vrienden erbij. Maar met dit album, met invloeden van Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse muziekstijlen, trad Dorey buiten zijn eigen voetsporen. Voor mij is het vooral de soundtrack van zomer 2020: door Nederland crossen, het onbekende verkennen op een zwaar bepakte fiets, in de stralende zon. En met dit album kreeg het toch een best tropisch tintje.

 1. Skinshape – Umoja
 2. Kevin Morby – Sundowner
 3. Alex Izenberg – Caravan Chateau
 4. Nick Hakim – WILL THIS MAKE ME GOOD
 5. Torii – Return to Form
 6. Shimmerstraps – LOOK!
 7. Feng Suave – Warping Youth
 8. King Gizzard & The Lizard Wizard – K.G.
 9. Becca Mencari – The Greatest Part
 10. IDLES – Ultra Mono


Jort van Meeteren Redacteur

Deze Esten waren voor mij dé ontdekking van 2020. Met hun intrigerende, cinematische mix van shoegaze en americana hebben ze in korte tijd een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Horse verhaalt over allesverzwelgende liefde, leven in isolement en er lijkt ook een obsessie met cowboys ingeslopen te zijn bij de band. Het enige dat ik aan te merken heb op dit album, is dat het veel te kort is.

 1. Holy Motors – Horse
 2. The Cleaners From Venus – Dolly Birds & Spies
 3. Hang Youth – Alles Moet Beter
 4. Sef – El Salvador
 5. Phoebe Bridgers – Punisher
 6. Sonic Boom – All Things Being Equal
 7. Alexandra Savior – Archer
 8. E.E. Engström & The Twin Street Tree Trunk Love Ensemble – Spilling Drinks On The Ouroboros Sketchbook
 9. Cate Von Csoke – Almoon
 10. The Citradels – Tracs


Jurriaan Hupjé Redacteur

Een vriend stuurde mij dit album door, dat hij ergens in de krochten van het internet gevonden had. Sindsdien heeft het zich compleet aan mij vastgehaakt. De keren dat ik dit heb opgezet en wild door de kamer heb gedanst, met vrienden of zonder, zijn al lang niet meer op een hand te tellen. Een maand geleden besloot ik Klue op vinyl uit Japan te bestellen. Het kostte me tachtig euro. Het is het waard.

 1. Gezan – Klue
 2. Sufjan Stevens – The Ascension
 3. Shht – Noneketanu
 4. Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters
 5. Jeff Rosenstock – NO DREAM
 6. Backxwash – God Has Nothing To Do With This Leave Him Out Of It
 7. Dan Deacon – Mystic Familiar
 8. Alexandra Savior – The Archer
 9. Jessie Ware – What’s Your Pleasure
 10. Willy Organ – Jonge Plant


Lisanne Lentink Fotograaf

Ghostpoet past niet in een genre of hokje, maar waar geen twijfel over kan ontstaan: elke vorm van vrolijkheid ontbreekt. Ejimiwe’s diepe, monotone stem sleept zich voort door hypnotiserende ritmes, strakke baslijntjes en vervormde gitaarsounds. Deze donkere plaat past perfect bij 2020 met pessimistische maar poëtische teksten over de misère in de maatschappij. Een nachtmerrie, een dystopie, een depressie. Als je behoefte hebt aan gezelligheid en positiviteit, dan kan je dit album beter even overslaan.

 1. Ghostpoet – I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep
 2. Dekker – Slow Reveal: Chapter One
 3. Tame Impala – The Slow Rush
 4. pg.lost – Oscillate
 5. Thomas Dybdahl – Fever
 6. Loma – Don’t Shy Away
 7. King Gizzard & The Lizard Wizard – K.G.
 8. Klangstof – The Noise You Make Is Silent
 9. Damien Jurado – What’s New, Tomboy?
 10. Subterranean Street Society – Twelve Steps


Marit Kamp DJ

Toen de single Teeth van Working Men’s Club uitkwam in 2019 dacht ik nog: het bijbehorende album wordt dat ene album dat ik in 2020 op festivals helemaal kapot ga draaien. Maar corona zorgde ervoor dat het album later werd uitgebracht en dat ik geen festivals had om een album kapot op te draaien. Een geluk bij een ongeluk, want ik kan nu nog steeds extreem genieten van deze plaat.

 1. Working Men’s Club – Working Men’s Club
 2. Loma – Don’t Shy Away
 3. SAULT – Untitled (Rise)
 4. Chapelier Fou – Méridiens
 5. Collignon – Pontcha Ku Lua
 6. Johanna Warren – Chaotic Good
 7. Torii – Return To Form
 8. King Krule – Man Alive!
 9. King Hannah – Tell Me Your Mind and I’ll Tell You Mine
 10. Nothing – The Great Dismal


Mick Arnoldus Redacteur

The Slow Rush grenst aan disco maar dan op zo’n manier dat het allemaal net goed gaat. Elke track zit zo perfect in elkaar dat het bijna eng wordt, en daarin scheert het weer precies langs de goede kant van saai. Als je één van de voorafgaande successingles weglaat, moet je wel heel veel vertrouwen in je product hebben, en dat vertrouwen is volledig terecht. Niet eens de beste plaat van Kevin Parker, wel van het jaar 2020.

 1. Tame Impala – The Slow Rush
 2. Waxahatchee – Saint Cloud
 3. Thundercat – It Is What It Is
 4. Meetsysteem – Cr:GO
 5. Spinvis – 7.6.7.9.
 6. King Krule – Man Alive
 7. Oneohtrix Point Never – Magic Oneohtrix Point Never
 8. Moodymann – Taken Away
 9. Protomartyr – Ultimate Succes Today
 10. The Flaming Lips – American Head


Mirel Masic Fotograaf

Ik houd van dromerige muziek in alle soorten. Bands met elektronica met of zonder zang, of elektronische producers die hun tracks combineren met gitaar en zang. Het producersduo Hibrid Etc. checkt al die boxen voor me. Het ene nummer heeft een langzame maar dansbare beat, de andere lijkt meer een soundtrack die zou passen in de eerste Blade Runner. De meeste nummers worden ondersteund door gitaar en vocals die zouden passen in een shoegazeband.

 1. Hibrid Etc. – Na Pola Puta
 2. Repetitor – Prazan Prostor Među Nama Koji Može I Da Ne Postoji
 3. Eefje de Visser – Bitterzoet
 4. Rural Internet – Shopping Music.
 5. IC3PEAK – Goodbye
 6. Lucidvox – We Are
 7. Robin Kester – This Is Not A Democracy
 8. Spill Gold – Highway Hypnosis
 9. Blue Crime – I’m Afraid We Became One
 10. Cult Babies – Not A Holiday


Niels Steeghs Redacteur/fotograaf

In een jaar dat bijna helemaal verstoken bleef van concerten en festivals is het de nostalgie die regeert. De nieuwe plaat van Sufjan Stevens deed denken aan die apocalyptische show in Eindhoven, in 2011. The Ascension heeft weer het extatische karakter van The Age Of Adz. Het is een plaat die zich steeds weer verder ontvouwt, die bij elke beluistering meer diepgang kent en die ook iets van de wereldwijde confusie en onrust symboliseert. Een ideale soundtrack van het bevreemdende 2020, welbeschouwd. 

 1. Sufjan Stevens – The Ascension
 2. Rose City Band – Summerlong
 3. The Radar Station – Life Inside A Tornado
 4. Fontaines D.C. – A Hero’s Death
 5. Nada Surf – Never Not Together
 6. The Mountain Goats – Getting Into Knives
 7. Yukon Blonde – Vindicator
 8. Courtney Marie Andrews – Old Flowers
 9. Opera Alaska – The Stream
 10. Jonathan Wilson – Dixie Blur


Teun Guichelaar Redactiebioloog

Het postume Eight Gates van Jason Molina is de definitieve herinnering aan de intieme en ontroerende troostmuziek van een van de indrukwekkendste liedjesmakers ooit.

(Lees hier ook Teuns ode aan deze plaat die we eerder dit jaar publiceerden.)

1. Jason Molina – Eight Gates
2. Thurston Moore – By The Fire
3. Medicine Boy – Take Me With You When You Disappear
4. The Wytches – Three Mile Ditch
5. Deep Sea Diver – Impossible Weight
6. Deradoorian – Find The Sun
7. Kidbug – Kidbug
8. PJ Harvey – To Bring You My Love Demos
9. Porridge Radio – Every Bad
10. Paracetamøl – Behave


Vanessa Scheer Fotograaf

Toen ik in 2004 voor de eerste keer naar Hot Fuss luisterde, was ik verkocht. Inmiddels is The Killers vijf albums verder en zijn ze verhuisd van Tivoli naar de mainstage op Rock Werchter. Het lijkt wel of met elk album de muziek bombastischer wordt, net als de bands thuisstad Las Vegas, waar alles bigger, better, faster is. Met Imploding The Mirage weet ik de eindeloze thuiswerkdagen door te komen met intermezzo’s om Blowback of Dying Breed mee te galmen.

 1. The Killers – Imploding The Mirage
 2. The Franklin Electric – In Your Head / In Your Heart
 3. Stereophonics – Don’t Let The Devil Take Another Day
 4. Black Pumas – Black Pumas
 5. The Slow Readers Club – The Joy Of The Return
 6. Bear’s Den – Fragments
 7. Bob Dylan – Rough And Rowdy Ways
 8. Sea Girls – Open Up Your Head
 9. The Howl & The Hum – Human Contact
 10. The Weeknd – After Hours


Zinzi Peters DJ

Als shoegaze-liefhebber kreeg ik het al snel warm na het horen van deze plaat. Wát een geluid kunnen deze Britten produceren, sterk beïnvloed door bands als DIIV, My Bloody Valentine, Radiohead en Slowdive. Aangenaam is ook de afwisseling op het album; je wordt meegenomen langs uitgesponnen shoegaze, heerlijke dreampop en bijna dansbare nummers die misschien het best omschreven kunnen worden als ‘DIIV-gaze’. Een plaat die je omarmd in een jaar waarin dat heel bijzonder is.

 1. bdrmm – Bedroom
 2. Choir Boy – Gathering Swans
 3. Shopping – All Or Nothing
 4. Deeper – Auto-pain
 5. Porridge Radio – Every Bad
 6. Ultraflex – Visions of Ultraflex
 7. Lewsberg – In This House
 8. Oneohtrix Point Never – Magic Oneohtrix Point Never
 9. Working Men’s Club – Working Men’s Club
 10. Willy Organ – Jonge Plant