New Music

Gentse jazzrockers van Nordmann verzorgen een groovende trip op single Cryptonym


15 augustus 2020

Het Vlaamse jazzrock-gezelschap Nordmann kondigt met de groovende single Cryptonym de geboorte van een nieuwe plaat aan. De derde langspeler genaamd In Velvet verschijnt op 18 september via het Belgische indie-label Unday Records, met onder meer Dans Dans, Madensuyu, Mauro Pawlowski in het roster.

De aan het Gentse conservatorium geschoolde muzikanten experimenteren er al sinds 2012 lustig op los om de ‘vrijheden van jazz-improvisaties te combineren met de intensiteit van rockmuziek’. We volgen de band al een tijdje en horen de resultaten van die vrije stijl ook hier weer in de nieuwste single. Cryptonym grooved als een rocksong, terwijl het de luisteraar met z’n jazzy invloeden meeneemt op een spannende ontdekkingsreis. Hoe de band zover is gekomen, toevallig is ontstaan en het harde muzikantenbestaan volhoudt, lees je trouwens in het uitgebreide interview dat Midas Maas voor The Daily Indie deed met bassist Dries Geusens en saxofonist Mattias De Craene.

Dus mocht je op reis willen gaan naar een verre bestemming om even helemaal los te komen van de dagelijkse realiteit, maar lukt dat dit jaar nog niet? Zet dan alvast gewoon deze track op, sluit je ogen en laat je meevoeren.