New Music

Nostalgisch naar de toekomst kijken met Lost In Yesterday van Tame Impala


16 januari 2020

Zijn er nog mensen die uitkijken naar Valentijnsdag om iets anders dan de liefde voor Tame Impala? De band rondom Kevin Parker brengt zijn vierde album uit op die dag, dat de heerlijke tegenstelling The Slow Rush als titel krijgt. De vierde single van het album is nu uit: Lost in Yesterday.

Omdat dit album al sinds 2015 verwacht wordt en er nogal wat mysterieuze teasers verschijnen, er wat tegenslagen waren en Parker afgelopen zomer besloot om met twee nieuwe nummers te gaan touren, brengt hij nu single voor single nieuw werk van zijn aanstaande album uit om ons geboeid te houden tot aan de release. Met Lost In Yesterday lukt dat goed: het is de meest catchy single van de Australische koning der loners tot nu toe.

Waar de voorgaande singles die typische gelaagde, psychedelische sound hebben, is deze single stukken meer toegankelijk voor het grote publiek en bij vlagen extreem poppy. De groove in het nummer doet denken aan onze Belgische buren van Balthazar of het eerdere werk van Yeasayer.

Net als op dubbelsingle Posthumous Forgiveness laat Parker horen dat hij bezig is met het verwerken van zijn verleden. In het bijbehorende statement dat is uitgebracht met de release van Lost In Yesterday verklaart hij hierover dat herinneringen achteraf roziger en mooier zijn dat de daadwerkelijk beleefde momenten, tijden die hij graag in het verleden zou laten. Dat we massaal vooruitkijken naar het nieuwe album terwijl we het doen met de muziek van gisteren, is misschien net zo’n mooie tegenstelling als het aankomende album dat gaat zijn.