Tien jaar The Daily Indie? Samen halen we het!

Met jouw hulp kunnen we als onafhankelijk platform niet alleen deze corona-crisis overleven, maar in november ook ons 10-jarig jubileum vieren. Muziekliefhebbers: sta op!

Onze Voordekunst-campagne is hier te vinden!

Muurschildering: Venour

De situatie
Voor een muziekplatform dat afhankelijk is van het advertentiebudget van festivals en podia, kun je je wel voorstellen hoe de financiële vlag er momenteel bijhangt op ons kantoor. The Daily Indie ontvangt geen subsidie, is geen onderdeel van een uitgeverij en haalt geen inkomsten uit abonnees. In bijna tien jaar hebben we de rekening nooit bij onze lezers gelegd, omdat we een open en toegankelijk platform zijn. Wij bieden onze content kosteloos aan en dat ging behoorlijk lang goed.

Duizenden verhalen maakten we over evenveel toffe artiesten. Artikelen, interviews, longreads, podcasts en livesessies: ze zijn allemaal gemaakt door een grote en energieke ploeg vol talentvolle schrijvers, fotografen, illustratoren, radio- en videomakers. Veelal jonge makers die bij ons de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en daarmee een grote groep muziekliefhebbers bereiken. Maar hoe graag we het ook zouden willen: op deze manier is het verdomd lastig om onze kosten te dekken, om over investeren in nieuwe ideeën en verhalen maar niet te spreken.

Tienjarig jubileum én 25ste jubileum-magazine
Aangezien evenementen pas als laatste weer volledig op zullen starten en wij niet de tijd hebben om op een vaccin te wachten, moeten we op zoek gaan naar een andere manier om 2020 te overleven. En niet alleen dat: we willen op 20 november ook zó graag ons tienjarige jubileum kunnen vieren, met ons team en met onze volgers. Een datum waar we al tijden naar uitkijken en de dag waarop we eindelijk ons 25ste jubileum-magazine uit willen brengen.

Je voelt hem al aankomen: daarbij hebben we jouw hulp nodig! Steun ons deze maanden en wij gaan aan de slag. Samen zorgen we ervoor dat dit platform blijft bestaan en minder bekende artiesten zich voor kunnen blijven stellen aan een groot en dankbaar publiek.


The Daily Indie T-shirts
Nieuwsgierig naar de exclusieve T-shirts die we voor deze campagne hebben laten maken? Hieronder vind je ze, gemaakt door de getalenteerde grafische ontwerper Alexander Laurens. Voor veertig euro ontvang je dit shirt, die we om ons 25ste jubileum-magazine heen vouwen en beide naar je opsturen. Let’s do it!