Live

Meskerem Mees, Global Charming, Sylvie Kreusch, Lola’s Dice en meer op Welcome to The Village (16 t/m 18 juli)


14 mei 2021

Welcome to The Village presenteert de eerste 28 namen voor de speciale coronaversie van het festival. De organisatie streeft dit jaar voor het maximale binnen het minimale en opent zijn deuren voor vijftienhonderd bezoekers. Op 16, 17 en 18 juli zal WTTV het recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden weer ombouwen tot het mooiste kleine dorp van Nederland.

Vanwege de corona-pandemie was het afgelopen jaar niet mogelijk om een fysiek festival neer te zetten. Daarom pakt de organisatie het dit jaar anders aan. Door uit te gaan van het minimale kan het festival alleen maar meevallen, is het idee. Want als er in juli meer mag, kan er altijd nog opgeschaald worden. De eerste 28 acts die van de zomer in Leeuwarden zullen optreden zijn: Ares, Bab L’Bluz, Charlotte Adigéry, Chibi Ichigo, Chung Kings, Ciel, Cloudsurfers, Dragonfruit, Froukje, Global Charming, Joya Mooi, Klein, La Jungle, Lewsberg, Lola’s Dice, Meskerem Mees, Nana Adjoa, Raw Roets, Roosbeef, Slift, Slow Worries, Sor, Sylvie Kreusch, The Guru Guru, The Mauskovic Dance Band, The Visual, Yin Yin en Zwangere Guy. Artistiek leider Eva van Netten vertelt over de aanstaande editie: “Vanwege de pandemie kunnen we geen muzikanten uit Afrika, Azië of Amerika halen, maar gelukkig barst het van de spannende en interessante muziek in Nederland en België, van dichterbij betekent niet minder divers.”

Carrouselsysteem
Het festival wordt verdeeld in drie aparte, afgezonderde terreinen. Dit carrouselsysteem, zoals de organisatie het zelf noemt, moet er voor zorgen dat er te allen tijde anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Per terrein kunnen vijfhonderd bezoekers genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Na ongeveer tweeënhalf uur wisselen de groepen van terrein. Groep één verplaatst naar terrein twee, groep twee naar terrein drie en groep drie naar terrein één. Ieder terrein is uniek en heeft een andere uitstraling, met als middelpunt een groot terras voor een muziekpodium.

Tickets
De kaartverkoop van WTTV 2021 gaat 22 mei van start en is hier te vinden. Het festival verkoopt dit jaar enkel dagtickets, die 27,50 euro per stuk kosten. Kaarten zijn in beperkte oplage beschikbaar, aangezien een groot aantal kaartkopers voor de editie van 2020 hun ticket door heeft geschoven naar dit jaar.

Benieuwd hoe Welcome to The Village er voor corona uitzag? Check hier ons verslag van 2019 nog eens.