New Music

CIEL’s nieuwe single All My Life geeft een kijkje in het hoofd van een introvert


12 november 2020

Als er iets is dat je nog even kan weerhouden van het wegglijden in een winterdip, is het de nieuwe single van CIEL. Het refrein van All My Life hoef je maar één keer te horen om het de rest van de dag te blijven neuriën. Het energieke nummer geeft een kijkje in het hoofd van een introvert en laat horen dat het daarbinnen lang niet altijd zo stil is als de buitenkant soms doet vermoeden.

De Groningse muzikante Michelle Hindriks emigreerde zo’n twee jaar geleden naar de Britse kuststad Brighton en stortte zich daar volledig op haar muziekcarrière. De lockdown, die in Engeland flink wat langer duurde dan hier in Nederland (check hier onze aflevering van Quarantine Cribs met Hindriks), en momenteel weer volledig opnieuw is ingegaan, weerhield haar niet van het schrijven van nieuw werk. Bracht ze in april nog haar laatste EP Movement uit, is nu de volgende alweer in de maak. Het sprankelende en uptempo single All My Life is de eerste aanstekelijke single van een reeks nieuwe nummers.

“Deze single gaat over introversie”, legt ze uit. “Ik ben zelf altijd een introvert en vrij verlegen persoon geweest. Ik hou wel van feestjes en omgaan met andere mensen, maar ik heb daarnaast ook veel tijd voor mezelf nodig en wil dingen graag op mijn eigen tempo kunnen doen.” All My Life gaat over het vinden van je eigen weg in een wereld die snel en luid kan zijn. Voor de wat zachtmoedigere personen onder ons niet altijd een makkie: “Toch kun je als introvert ook een verschil maken op een subtiele manier, door in je kracht te gaan staan”, aldus Hindriks.