Feature

Indiestadt-feature! Penelope Isles zit midden in een geweldig spannende periode, hét moment om de band te zien


13 september 2019

Indiestadt Festival
Donderdag 19 september

Het is net geen Londen, maar op een hoop gebieden overtreft Brighton zijn grotere en iets noordelijker gelegen broer. Lees onze Ontdek Je Plekje van onlangs er maar op na! Op het gebied van bands is het haast bizar te noemen hoeveel retegoede bands er uit het kustplaatsje komen. Een van de voorlopers zijn de melodieuze psychedelische kleurenmengers van Penelope Isles.

Wil je naar Indiestadt Festival? Koop dan een Indiestad-pas, dan wandel je zo naar binnen en kun je ook StarsPeaking LightsThe Stroppies, Spiral Stairs, PileCassiaAlgiers en The Blinders zien.

Op 19 september maakt de band zijn intrede in Paradiso en dat is niet eens de eerste keer dit jaar, ook op de laatste editie van London Calling stonden broer en zus Jack en Lily Wolter geprogrammeerd, samen met hun twee vrienden die de band completeren. Al tijden schrijven we over het talent van Penelope Isles en de potentie die de vier laten horen, nu zitten we in het moment dat de verwachtingen ingelost moeten gaan worden.

Dromerig verslavend
En dat doet Penelope Isles als geen ander. Overal waar de band zijn gezicht laat zien worden mensen meegesleept in het verhaal en de muziek van het viertal. Sinds het verschijnen van debuutalbum Until The Tide Creeps In via Bella Union, dat onder meer het werk van acts als Father John Misty en Beach House uitbrengt, is de grote sprong voorwaarts gemaakt. De band speelt zich een slag in de rondte om zieltjes te winnen, deed showcasefestivals als Eurosonic en SXSW aan en verzorgde de support voor acts als British Sea Power en Lost Horizons. Van het podium schallen liedjes als Chlorine, een dromerig en verslavend liedje dat je zelf maar eens moet luisteren om te weten waar we het over hebben.

Snaarstrakke set
Ondertussen loopt de internationale muziekpers weg met de band, zo schreef DIY Mag: ‘Until The Tide Creeps In is a record totally out of step with any modern music scene, and all the more timeless and special for it’ en schreef AllMusic een poëtische review met: ‘Due to its songwriters writing separately, common tendencies, artful execution, and a melancholy dreaminess tie it all together, like a novel that’s consistently compelling as it moves through multiple perspectives.’

Het leuke van Penelope Isles is het feit dat de band in een periode zit waar je de vier elke keer ziet groeien. Zo schrijven wij afgelopen maart dat ‘2019 weleens het jaar van Penelope Isles zou kunnen worden’, ondertussen laat de band niets aan het toeval over. Zo lieten wij begin augustus een livesessie van de band in Muziekgieterij in première gaan, waarin je precies ziet en hoort wat het vele spelen de band heeft opgeleverd. Namelijk: een snaarstrakke set waar geen speld tussen te krijgen is.

Op de plaat hoor je de band de kleuren in zijn sound ontdekken en experimenteren met structuren, akkoorden, toon en verschillende technieken. Penelope Isles is spannend, een band die nog volledge elastisch is en waar de wereld open voor ligt. Eerst laten de Engelsen hun banieren nog eens zakken aan de gevel van Paradiso, waar de band in de Amsterdamse popzaal je gaat laten laat zien waarom je niet om ze heen kan.


Donderdag 19 september in Paradiso, met Algiers, The Blinders, Cassia, Peaking Lights, Penelope Isles, Pile, Spiral Stairs, Stars en The Stroppies.

WEBSITE INDIESTADT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS