New Music

TDI Radar: de dromerige verslaving genaamd Penelope Isles


27 maart 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week stellen we je voor aan een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan het Britse viertal van Penelope Isles, dat eind mei op London Calling speelt en in juni tijdens Transformer Festival in de Muziekgieterij.

Wil je deze afleveringen volgen en beluisteren? Check hem hieronder als podcast en abonneer je via een van onze kanalen.

Achtergrond: De kern van Penelope Isles komt uit dezelfde schoot: broer en zus Jack en Lily Wolter zochten wat vrienden bij elkaar en al snel was daar een vierkoppige band. En met succes! Zo stond de band dit jaar op showcasefestivals Eurosonic en SXSW en verzorgde Penelope Isles de support voor The Magic Numbers, British Sea Power en Lost Horizons.

2019 zou dus zomaar eens het jaar van Penelope Isles kunnen worden. Niet alleen steekt de band veelvoudig de landsgrenzen over, ook verschijnt dit jaar de debuutplaat via het gerenommeerde label Bella Union (onder meer Father John Misty en Beach House). Drukke tijden voor het viertal uit Brighton en Isle of Man.

Samengevat: melodieuze pop meets schitterende psychedelica

Weetje: Chlorine verscheen in februari op vinyl in zeer gelimiteerde oplage, een maand later was het nummer ook via streamingsdiensten te beluisteren.

Eentje voor de playlist: dat het debuutalbum van Penelope Isles nog niet verschenen is op het moment dat we dit schrijven, maakt de keuze een stuk makkelijker. Nou ja, veel keuze is er niet, maar wat er is, klinkt ontzettend goed. Chlorine is de eerste single van het album en de ultieme teaser die absoluut doet verlangen naar meer.

Het nummer drijft langs een uitgebreid kleurenspectrum, maar het zijn toch vooral de gitaren die een prominente rol in het nummer krijgen. En daar hoor je ons absoluut niet over klagen. Dromerig en verslavend, zo omschrijven we Chlorine nog het best.

Voor fans van: houd je van Ultimate Painting, Grandaddy of Arcade Fire? Dan is Penelope Isles ongetwijfeld wat voor jou!

In je agenda: Penelope Isles staat op 24 mei in Amsterdam op London Calling en 15 juni op Transformer Festival.