New Music

FINNEAS brengt met nieuwe single Claudia een flinke dosis zomerzwoelheid


26 maart 2019

FINNEAS bracht in 2016 zijn eerste single uit en had toen al succes door zijn rol in de serie Glee, waar hij een piepjong lid van het schoolkoor speelde. Talent zit duidelijk in de genen van O’Connell, hij is niet alleen zanger en acteur, maar ook co-writer en producer van zijn zusje (lees: rising pop star) Billie Eilish. Op de nieuwe plaat van FINNEAS horen we een volwassen geluid vol – al dan niet wanhopige – liefde. We snappen het, we voelen het,we’re bound to fall for you.

Oh, I’m in trouble now. Come kiss me black and blue‘, zingt de Amerikaanse singer-songwriter dromerig, gesteund door een stuwende beat die klinkt als de verhoogde hartslag van een liefdesjunkie. FINNEAS, voluit Finneas O’Connell, heeft duidelijk zijn hart verloren en verderop in de tekst ook zijn portemonnee. Gelukkig is geld niet belangrijk als de liefde je als de Noorderster naar huis kan leiden.

Wie Claudia is, blijft de grote vraag, maar dat ze bijzonder is, daar is geen twijfel over mogelijk. De nieuwe single van FINNEAS is een ode aan het soort verliefdheid dat grenst aan obsessie. Zwoel, broeierig, vol verlangen en optimisme vallen we voor Claudia. Vervolgens pakken we, balancerend op het randje, de hand van een vreemde en rijden we naar huis.