Live

The Daily Indie Presents Mozes and the Firstborn, Sports Team, Magnapop, together PANGEA en Pip Blom @ Metropool


27 juni 2019

The Daily Indie Presents
Metropool

Kijk eens aan: dat is nog eens een rij aan nieuwe The Daily Indie Presents-shows die we vandaag aankondigen bij onze muziekvrienden van Metropool. We nemen je mee door het volle programma in september!

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaarten naar deze shows bij Metropool! Je wordt het al voor tien euro per jaar: meer informatie vind je hier.

Eerst maar even een overzicht van alle shows die we in september presenteren bij Metropool:
5 september – Mozes and the Firstborn & Sports Team
8 september – Magnapop
12 september – Together Pangea
28 september – Pip Blom & Personal Trainer


Of we nog uit moeten leggen wie of wat Mozes and the Firstborn is? Wij mogen potverdomme hopen van niet, hé! We volgen de heren sinds de opmars naar dat gierende debuutalbum (‘Skiilllllsssss’) uit 2013 en interviewden de band het jaar daarvoor al. Tot het aan dit jaar verschenen plaat Dadcore hebben we onze reporters achter de band aangestuurd. Over de single Sad Supermarket Song schreven we: ‘Muzikaal gezien doet de hilarisch huilerige single sterker denken aan de VS, waar de Eindhovenaren sinds hun passage op SXSW eerder dit jaar weer wat meer voet aan wal kregen.’

Die avond speelt de band met een van de nieuwe sensatie op gitaargebied: Sports Team! Wij tipten begin dit jaar twee acts voor Eurosonic en één daarvan waren deze heren uit Londen. Daar hoefden we niet lang over na te denken toen we de eerste singles hoorden. ‘Een band die iets te zeggen heeft, waar je naar wilt kijken, meer over wilt weten en die tegelijkertijd schijt heeft aan wat jij er eigenlijk allemaal van vindt’, noteerden we.


Geen podium of festival waar de band in de jaren negentig geen graag geziene gast was: Magnapop. Vooral in de Benelux zijn de Amerikanen altijd populair geweest en speelde Magnapop zelfs nog op de eerste editie van Lowlands. Met het liedjesschrijvende duo Linda Hopper en Ruthie Morris, gaat de band nog steeds op volle kracht vooruit. In Het Paradijs zal Magnapop laten horen waarom zij zo’n belangrijke band was en nog steeds zo belachelijk cool is. De jaren negentig zijn hipper dan ooit en de Magnapop-sound intrigeert de muzikanten van vandaag de dag duidelijk nog steeds.


De boys van together PANGEA komen weer naar ons land en dat verwarmt het hart van de betere garageliefhebber. De band die zo absurd hard knalde op het in 2014 verschenen Badillac en dat album in 2017 opvolgde met een dijk van een plaat: Bulls and Roosters. Een verzameling liedjes die een hele andere kant van de band liet horen en waarover wij nog schreven: ‘Het is een album waarbij je constant de neiging krijgt om op de repeatknop te rammen.’

Nu is de band terug met de EP Dispassionate en neemt die mee naar de Saxion-zaal in Enschede op 12 september. Nog meer weten over de jongens, lees hier nog eens ons interview met de heren terug uit 2014 waarin dingen gezegd worden als: “Trouwens: je kan ook best fucked up on drugs zijn én verantwoordelijk!”


Als afsluiter van deze heerlijke ‘gitaarreeks’ komt Pip Blom op 28 september richting Hengelo gerold met haar band(busje). De muzikante die haar grote droom in vervulling ziet gaan met het spelen op Glastonbury deze zomer. Met haar band heeft ze de afgelopen jaren ongelooflijk hard gewerkt om niet alleen Engeland te veroveren, Nederland is eveneens zaal-voor-zaal en festival-voor-festival voor de bijl gegaan. Wij kwamen haar in 2016 op het spoor ten tijde van de eerste EP en spraken haar vorig jaar nog over hoe ze het allemaal doet.

De tourschema’s zijn niet bij te houden van de band, maar wel weten we dat Pip Blom eind september Hengelo komt verblijden met haar debuutalbum Boat. De plaat die onder meer positief is besproken door Pitchfork, die liet noteren: ‘There is no grand thesis or groundbreaking concept on Boat, but Pip Blom provide a welcoming nook for spacing out.

Dan neemt Pip Blom trouwens ook nog eens Personal Trainer mee, de veelkoppige band die wij onlangs nog zaken tijdens Loose Ends: ‘Willem Smit (onder meer van Canshaker Pi) en een hele hoop vrienden zorgen voor een ongeremd indiefeestje. Op het podium wordt er dermate veel gesprongen dat het af en toe lijkt alsof we bij een sessie ochtendgymnastiek zijn terechtgekomen.’