New Music

Mozes and the Firstborn sleept zich op nieuwe single Sad Supermarket Song huilend door de supermarkt


7 april 2018

Melle Dielesen van Mozes and the Firstborn en ik zijn twee verschillende mensen. Als ik mij een weg richting de kassa werk, valt het me vooral op hoe verschrikkelijk het grootste deel van de in supermarkten gedraaide muziek is. Hem fascineert het eindeloos hoe emotioneel die muziek eigenlijk is. Komt vast omdat Melle muzikant is en ik niet.

Enfin, het belangrijkste is dat de beschouwingen van de Brabander aanleiding hebben gegeven tot Sad Supermarket Song, de nieuwe single van Mozes and the Firstborn. Dielesen schreef het nummer in één keer toen ‘ie zich met een paar blikken bier in een Berlijns appartement bevond.

Muzikaal gezien doet de hilarisch huilerige single sterker denken aan de VS, waar de Eindhovenaren sinds hun passage op SXSW eerder dit jaar weer wat meer voet aan wal kregen. Gelukkig hoeven we Mozes niet helemaal te missen: de band richtte dit jaar een eigen cassetteclub op en werkt ondertussen aan zijn derde album. Of deze daarop komt? Geen idee, maar we gaan ‘m in ieder geval aanvragen bij de plaatselijke Albert Heijn.