Live

The Daily Indie Presents de doorschijnende shoegaze SASAMI in EKKO op 21 september


1 juli 2019

The Daily Indie Presents 
SASAMI

Een fijne bekendmaking in het The Daily Indie Presents-universum: op zaterdag 21 september presenteren we in EKKO de fonkelende shoegaze van SASAMI. Bijzonder goed geschikt voor liefhebbers van TOY, Broadcast en Mitski.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaarten naar deze show bij EKKO! Je wordt het al voor tien euro per jaar: meer informatie vind je hier.

Sasami Ashworth was onder meer muziekdocente op verschillende basisscholen, schreef muziek voor onder meer Wild Nothing en Curtis Harding en speelde in de band van King Tuff. Zo zagen we haar vorig jaar niet alleen als bandlid, maar ook als support van de Californische dreamgaragerocker: ‘Maar eerst is het aan Sasami die de avond mag openen, de muzikante die je misschien wel kent van Cherry Glazerr. Althans, daar stopte ze eerder dit jaar mee om zich te focussen op haar eigen werk. Ze wandelt zonder al te veel poespas het podium op met haar rode gitaar, die ze een paar keer een flinke klets geeft en waar ijzige en dreigende Iceage-klanken uit tevoorschijn komen.’

Toen was ze nog in haar eentje, naar EKKO komt ze met haar band voorgereden om alle muzikale lagen tot leven te laten komen. Eerder dit jaar speelde de muzikant in Paradiso en nu is het de beurt om haar zelfgetitelde debuutalbum te presenteren in Utrecht. Een plaat die uit is gebracht via Domino en waarop ze onder meer samenwerkt met Dustin Payseur van Beach Fossils, Soko en met Devendra Banhart waarmee ze het werkelijk schitterende kippenvelnummer Free opnam.

Goede reviews
In de slipstream van artiesten als Jay Som en Snail Mail, komt SASAMI er dit jaar keihard aan. Met een stapel goede reviews van onder meer Pitchfork, NME, The Line Of Best Fit en The Four Oh Five die erover schreef: ‘SASAMI feels like a warm friend you haven’t seen in years, ready to reflect on life: how you’d hoped it’d be, and how it is. It doesn’t feel so bad when you’re together.


Naar de show van SASAMI?
Wil jij naar de show van SASAMI in EKKO en ben je lid van The Daily Indie?! Stuur dan snel een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en dan gaat we het regelen voor je.

WEBSITE EKKO | FACEBOOK-EVENT | WORD LID