New Music

In première: MP-X vuurt een duizelingwekkende livesessie van Squid op ons af


23 juni 2020

Muziekgieterij blijft ons maar verwennen met schitterende M-PX-sessies. Na Penelope IslesSHHT, I am Oak en Do Nothing, is de schatkist nog niet leeg. Vandaag delen we namelijk nog een juweel: een waanzinnige sessie van Squid.

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe generatie postpunkers verrezen. Zo was daar ook Squid, een vijfkoppige band uit Brighton die in januari nog hoge ogen gooide op Eurosonic. Maar door Squid enkel in een postpunk-hokje te plaatsen, doe je de band tekort. Want als we hem met één woord kunnen omschrijven, is het wel vernieuwend. Squid kijkt vooruit en is met die insteek niet misplaatst op Warp Records. Het label waar ook artiesten getekend zijn als Flying Lotus, Mount Kimbie, Squarepusher en Battles.

Gloednieuwe single
En, maakt het vijftal die vernieuwing live ook waar? Ja, zeker! Deze super strakke set bij M-PX levert het bewijs. Zo horen we Sludge, hun enerverende debuutsingle op Warp. De sterk meeslepende percussie en de speelse wisselwerking tussen gitaargeweld en synthesizers komt in deze sessie net zo sterk naar voren als op plaat. Want de twee nieuwe singles Sludge en Broadcaster komen 26 juni uit als limited edition 10″-inch vinyl.

M-PX-sessies
We spraken al eerder met creatief directeur Ingmar van Wijnsberge over het concept achter de studio op de nieuwe locatie van de Muziekgieterij. Die biedt namelijk de perfecte setting om bands vast te leggen. Zo hoeven bands niet extra met hun gear te slepen door de inpandige studio en biedt het podium de geschikte in-house technici.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg