New Music

In première: I am Oak zweeft tijdens een zinderende livesessie bij M-PX


21 april 2020

Voor ons kennen de M-PX-sessies geen geheimen meer na premières van onder meer Penelope Isles, Pip Blom en Do Nothing, maar uit deze oester van de Muziekgieterij blijven maar parels komen. Zo delen we vandaag als eerste de livesessie van I am Oak met de wereld.

Deze M-PX-sessies worden al een tijdje opgenomen in het Maastrichtse poppodium, dat vorig jaar de deuren opende van zijn vernieuwde zaal en er direct een gloednieuwe studio in liet bouwen. Daar liet ook de band rondom frontman Thijs Kuijken zich in lokken en speelde Kamikochi, Tundra, Between Worlds en Stranger. De schone en verstilde liedjes van I am Oak zijn laatste album Osmosis uit 2019, die gerust door kunnen gaan voor mysterieuze en soms groovy folkrock.

Niet zolang geleden interviewden we de band overigens nog over zijn schrijfproces, daar hoor je hier meer over in onze speciale Spoor voor Spoor-podcast.

De ‘Car Tracks’ van I am Oak
Als onderdeel van de M-PX-sessie, wordt elke band gevraagd om een aantal favoriete liedjes te noemen die in de bandbus worden gedraaid. Onder meer de favoriete sing-along en het liedje dat de band tot tranen roert. Daar zitten een aantal mooie nummers bij met Sandro Perro, Silver Jews, Aldous Harding en Bawrence of Aralia. Check het interview hieronder!