New Music

In première: M-PX lanceert een nieuwe livesessie met Pip Blom


13 december 2019

In Muziekgieterij zijn ze goed gebruik aan het maken van hun gloednieuwe en inpandige studio. Zo lieten we eerder al een sessie met Penelope Isles en Do Nothing in première gaan en vandaag staat alweer de Nederlandse indiepop-sensatie Pip Blom op het programma.

Het is een wonder dat de band een gaatje heeft gevonden om in Maastricht te spelen, want Pip Blom speelde dit jaar maar liefst 108 shows in binnen- en buitenland, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de show op Glastonbury. Daarnaast bracht de band zijn debuutalbum Boat uit, dat miljoenen streams binnen wist te harken en spelen de Amsterdammers binnenkort op Noorderslag.

En? Maakt de band al die grote wapenfeiten waar? Je ziet het hieronder in een, mogen we toch wel zeggen, knetterende sessie van de band.

M-PX Car Tracks
Over alle ideeën achter de studio op de nieuwe locatie van Muziekgieterij, spraken we eerder al met creatief directeur Ingmar van Wijnsberge. Vooral het feit dat er al technici in the house zijn en bands maar een paar gangen door hoeven met hun spullen om een sessie op te nemen, is een aantrekkelijke reden voor bands om zich vast te laten leggen.

Niet alleen wordt er een sessie opgenomen tijdens een M-PX-sessie, ook worden de bandleden ondervraagd over de liedjes die zij in hun bandbus luisteren, het nummer dat ze tot tranen roert of hun favoriete sing-along. Spoiler, daar zitten onder meer Micachu & The Shapes en Roy Santiago tussen.