New Music

Leon Vynehall voert ons naar de psychedelische dansvloer met I, Cavallo


14 december 2019

In 2018 verblijdde Leon Vynehall ons met een plaat van de bovenste plank: Nothing Is Still. Het was zijn debuutplaat en de inspiratie kwam, zoals vaker bij Vynehall, uit familieverhalen. Doordat de producer telkens met een andere insteek binnen komt binnen het elektronische landschap, blijft hij verrassen.

Want nu, na de meer ingetogen en ambient gerichte Nothing Is Still en mix voor DJ Kicks, zoekt Leon Vynehall op deze 12-inch het meer psychedelische hoekje van de dansvloer op met I, Cavallo. De track is dissonant en donker. Het is niet misplaatst binnen een rauwe, donkere dansclub en komt tot ultieme uiting op een vet soundsystem. De introductie voert ons langzaamaan naar zijn trippy wereld, waarna een dikke baslijn wordt geïntroduceerd die het nummer verder begeleidt. Zet je schrap voor zeven minuten puur trippen.

Dit zegt hij zelf over de track: “The new material is directed squarely at soundsystems. Following the introspection of Nothing Is Still, I turned my gaze towards a more dissonant and psychedelic corner of a dancefloor.”