New Music

Oliver Tree is een muzikale mindfuck met een verdomd goede nieuwe single genaamd Cash Machine


17 december 2019

Zo bekend ben ik nou ook weer niet met Oliver Tree, maar deze tatta heeft binnen korte tijd ruim een miljoen Instagram-volgers en verzamelde honderden miljoenen streams. Het is een soort internetfiguurtje, een zelf gecreëerde meme: maar zijn nieuwe single klinkt hoe dan ook toch wel erg lekker (en serieus).

Zo kwam onlangs zijn nieuwe track Cash Machine voorbij in een van de eindeloze playlists die we luisteren om nieuwe muziek te vinden en deze kwam direct binnen. Met een keihard aangeslagen akoestische gitaar en een groovy old-skool-Beck-achtige intro plus een elektronische afslag die een eigentijdse Vlaamse producer in elkaar had kunnen zetten: sleepten we dit direct naar onze New Music-playlist. En dan die clip daar nog eens overheen. Ja, weet je: ik ga hem niet spoilen ook. Hij is bizar, hij is grappig beter check je hem zelf.

Dit najaar rondde deze Tree – een soort felgekleurde McDonald’s-nineties-uitvoering van een Noord-Koreaanse leider – overigens nog een afscheidstournee af genaamd Goodbye, Farewell. Je kunt je afvragen hoe serieus deze tour was, aangezien hij op 27 maart in het nieuwe jaar zijn debuutalbum Ugly Is Beautiful uitbrengt. Maar goed: je weet het nooit met Tree.