New Music

TDI Radar: Rotterdamse Tommy Surf vindt eeuwige liefde maar lang duren


18 december 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Tommy Surf. Deze Rotterdammer rapt in zijn nieuwste release over tijdelijke liefde. Wie wist dat de romantiek zo onromantisch kon zijn?

Wie is Tommy Surf?
Rotterdamse rapper Tommy Surf dropte de afgelopen jaren op Soundcloud al een aantal lekkere tracks en heeft onlangs zijn eerste tune op Spotify uitgebracht samen met een van mijn favoriete Nederlandse producers: Youp. Verder kan ik nog niet veel over Tommy Surf vinden, behalve dat hij UglyPyramids en The Oasis 180 represent. Maar na een Google-zoektocht zijn deze twee termen mij nog steeds even mysterieus als het achtergrondverhaal van Tommy Surf.

Ik vermoed dat het mysterie rond deze artiest wel snel zal verdwijnen. Hij is namelijk deel van het collectief Purple Planet, bestaande uit een groep succesvolle Nederlandse rappers en producers, waaronder Youp, On the Fence, Fabz Pi en Josimar Gomes. Het zijn stuk voor stuk getalenteerde jongens die geen enkele kans voorbij laten gaan om elkaar publiekelijke shoutouts te geven en elkaar omhoog te trekken. Deze guys gaan het nog ver schoppen!

Voor fans van:
Youp, Joshua J, On the Fence en Elijah Waters.

Fun Fact:
Tommy is een grote fan van Mac Miller en wilde zelf ook een artiestennaam die anders is dan zijn eigen naam. Hij vroeg zich de belangrijke vraag af: wat is de witste naam die ik kan bedenken? Hij kwam uit op Thomas. Maar omdat Thomas Surf wel erg lame klonk, heeft hij er maar Tommy van gemaakt.

Voor je playlist:
Tommy’s nieuwste release Not Forever is niet alleen een heerlijk stukje muziek maar ook een pracht van een video. Tommy vertelt in een video interview op OPEN Rotterdam dat hij schrijft over alles wat hij meemaakt in het leven. Het proces van schrijven over pijn en het leven is niet altijd makkelijk, want volgens Tommy voel je alles eigenlijk weer opnieuw als je dan in de studio zit en ermee aan de slag gaat. Maar het resultaat is wel muziek die oprecht klinkt, dat hoor je. Deze tune gaat over de liefde, maar dan niet de sprookjes-variant die voor eeuwig in stand blijft. Dat vindt Tommy Surf toch wat lang duren. 

Voor je agenda:
Het mysterie is toch nog niet opgelost. Tommy Surf is deel van een succesvol collectief en heeft net een nieuw en goed ontvangen hitje uitgebracht. Toch zie ik precies 0.00 concerten van deze man in de toekomst staan. Hij stond eerder wel al in de BIRD in Rotterdam, dus waarschijnlijk stromen de nieuwe concert-aankondigingen straks binnen. Maar voor nu zullen we toch nog even geduld moeten hebben. Get on it, Tommy!