New Music

In première: een acacia-gekleurde The Daily Indie x Tremor.Session met het glinsterende TESSEL


19 december 2019

We lieten al een paar keer een Tremor.Session in première gaan van geluidstechnicus Daan Kandelaars en na een goede bak koffie besloten we simpelweg de handen ineen te slaan om samen toffe video’s te maken. De eerste sessie die we samen uitbrengen, is die met de indiepoppers van TESSEL.

In zijn Hilversumse Tremor.Studio neemt Kandelaars artiesten op die hij tof vindt en dit jaar besloot hij ook sessies op te gaan nemen met acts. Kandelaars vertelt ons over het ontstaan van de sessies: “Het woord ‘Tremor’ heeft een sterke link met mij als persoon. Buiten het feit dat de naam zelf in directe relatie staat met de trilhanden die ik heb, gaat Tremor voor mij ook over een ritmische, bevende en onwillekeurige vorm van muziek. Muziek die je voldoening geeft, verrast en benijdt”, vertelt hij. “Ik ben een mixing- en mastering-engineer die op de achtergrond ook hier en daar wat produceert en zich sinds een jaar of wat bezig houdt met camerawerk. Dat moest ik combineren en zo kwam het concept van Tremor.Session tot stand. Ik, samen in een ruimte met artiesten waarvan ik denk dat ze meer gehoord zouden moeten worden.”

De vijfde sessie: TESSEL
Check hier de eerste met Nyré, de tweede met Coolboxer, de derde met Roosmarijn en de vierde met Floris Lava. Vandaag is het tijd voor het eerste jubileum en werd TESSEL gevraagd om naar de studio te komen. De band waarvan wij eerder dit jaar de single Beach House in première lieten gaan en die we onlangs nog een weekend lang volgden tijdens Popronde.

Kandelaars vertelt ons waarom hij de band uitnodigde in zijn studio: “Eigenlijk kon je het afgelopen jaar niet meer om TESSEL heen. Goede Popronde gehad, fijne nummers uitgebracht en ik vind het echt een leuke band om te zien. Dat die jongens daarnaast ook nog grotendeels uit Utrecht komen, vind ik alleen maar leuk.

Check hieronder de heerlijk glinsterende livesessie van het nummer Poolside van Tessel en daarmee de eerste samenwerking tussen The Daily Indie en Tremor.Session.