New Music

In première: een knetterende Tremor.Session met de echoënde jingle-jangle van Coolboxer


8 mei 2019

Maanden geleden ontvingen we van Daan Kandelaars een mailtje: hij was een nieuw project gestart vanuit zijn Tremor.Studio en wel het maken van Tremor.Sessions met artiesten. De eerste sessie met Nyré is inmiddels online en vandaag gaat bij ons die met Coolboxer in première!

Dat is een band die we kennen, zo lieten we een tijd terug de band zijn single Due Date in première gaan. Daarover schreven we: “Frisse jingle-jangle uit Limburg, opgenomen door Afterpartees-gitarist Sjors Driessen. De stuwende single Due Date klinkt vrolijk, strak en is een prima middel om de grijze dagen van november wat kleur te geven.”

Ondertussen is het mei en zijn de dagen nog steeds grijs, kom dus maar door met een nieuwe portie Coolboxer! De band speelt tijdens de sessie het nummer Tinker Bell, waar The War On Drugs-gitaren als meeuwen om je hoofd cirkelen. Het is duidelijk dat de band een flink aantal shows achter de rug heeft, want de jongens spelen zo strak als een gespannen elastiekje.

De band nam een livesessie op bij Kandelaars in zijn Tremor.Studio. In 2015 richtte de producer deze studio op nadat hij was afgestudeerd aan de HKU in Music & Technology. In zijn studio nam hij naast Nyré en Coolboxer een sessie op met Roosmarijn Tuenter. Kandelaars doet praktisch alles zelf en dat doet dat ‘ie behoorlijk verdienstelijk! Wij wilden wel iets meer weten over zijn studio en wat hij allemaal uitspookt met zijn sessies, dus stelden we Kandelaars wat vragen.

Kun je ons wat meer vertellen over het ontstaan van Tremor.Session?
“Tremor.Session is ontstaan vanuit mijn studio: Tremor.Studio. Het woord ‘Tremor’ heeft een sterke link met mij als persoon. Buiten het feit dat de naam zelf in directe relatie staat met de trilhanden die ik heb, gaat Tremor voor mij ook over een ritmische, bevende en onwillekeurige vorm van muziek. Muziek die je voldoening geeft, verrast en benijdt.”

“Ik ben een mixing- en mastering-engineer die op de achtergrond ook hier en daar wat produceert en zich sinds een jaar of wat bezig houdt met camerawerk. Dat moest ik combineren en zo kwam het concept van Tremor.Session tot stand. Ik, samen in een ruimte met artiesten waarvan ik denk dat ze meer gehoord zouden moeten worden. Ik houd ervan om dit op een zo laagdrempelig mogelijke manier te doen, dus doe ik alles zelf en zijn er geen ingewikkelde cameraopstellingen en geen perfect licht. Het moet de sfeer ademen die heerste tijdens de opnames. Na Tremor.Session #1 met Nyré is hier Tremor.Session #2 met Coolboxer.”

Hoe kwam je bij Coolboxer uit voor deze sessie?
“Ik heb al eerder met Coolboxer samengewerkt en dat was top. Ik vond de band zijn muziek zo leuk dat ik de jongens daarom ook heb uitgenodigd voor een Tremor.Session. Het is opzwepend, rauw en lekker. Het zijn Limburgse knapen waar mijn eigen Limburgse hartje sneller van gaat kloppen. Iets heel anders dan de eerste Tremor.Session, maar minstens zo leuk.”

Je hebt nu drie sessies opgenomen, wat zou je nog meer willen doen?
“De toekomst van Tremor.Session ligt nog open. Ik wil het graag groter maken, meer draagvlak geven, interessanter maken voor mij, labels en de artiesten. Ik ben daarom ook altijd op zoek naar samenwerkingen en hulp.”

Coolboxer live zien? De band treedt 18 mei op tijdens een The Daily Indie Presents-show met Ten Fé in EKKO! En volg Tremor.Studio hier op Instagram.