Live

The Daily Indie Presents de fluweelroze indiepop van Ten Fé in EKKO op 18 mei


7 mei 2019

The Daily Indie Presents
Ten Fé & Coolboxer
Zaterdag 18 mei

Deze maand hebben we nog een mooie show toegevoegd aan ons The Daily Indie Presents-programma: Ten Fé. Op 18 mei presenteren wij namelijk de alternatieve indiepop-band in EKKO en die komt niet alleen, in het voorprogramma krijg je er zomaar Coolboxer bij. Tijdens de afgelopen Popronde speelde die band meer dan twintig shows, maar als je de jongens daar niet gezien hebt, krijg je nu een herkansing. En je weet hoe het hoort: daar moet je wel bij zijn.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaartjes naar de show van deze Londense indiepoppers van Ten Fé.

Op basis van wat we horen, gokken we op een band afkomstig van de westkust van Amerika. Dromerig, zweverig en gelaagd. Niets dat ook maar wijst op een band uit Londen en toch is dat waar de band eigenlijk vandaan komt. De bekende druilerigheid van de metropool is ver te zoeken bij een band waarvan de bandnaam zich vrij vertaalt als ‘houd de goede moed’.

Dit jaar verscheen de tweede plaat van Ten Fé, getiteld Future Perfect, Present Tense. Iemand had duidelijk goed opgelet tijdens de les grammatica. Wij laten ons echter liever meevoeren op de ritmische gitaarpartijen en de prachtige harmonieën. De nummers vormen stuk voor stuk perfecte soundtracks voor de lente die de laatste tijd wat op zich laat wachten. Maar op de tonen van deze indiepop-band moet het ongetwijfeld goed gaan komen.

Intelligente indie
De band bevindt zich in hetzelfde straatje als Phoenix en The War On Drugs en hoewel een grote doorbraak nog op zich laat wachten, scoorden Ten Fé met Elodie en Another Way al bescheiden indie-hitjes. Al is meer dan elf miljoen streams op Spotify misschien ook weer niet heel bescheiden te noemen. Ook The Guardian tipte de band onlangs nog als One To Watch omwille van de ‘intelligente indie’. In EKKO kan je het zelf meemaken! Geniet van Ten Fé, de liefdesbaby van gitaarminded indie en dromerige synthpop.


Wil jij naar de show van Ten Fé en Coolboxer in EKKO en ben je lid van The Daily Indie?! Stuur dan snel een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en dan gaat hij het regelen voor je. Check ook alle andere shows die we presenteren door het hele land!

WEBSITE EKKO | FACEBOOK-EVENT | WORD LID