In samenwerking met partners door het hele land, werkt The Daily Indie samen om zijn leden mooie kortingen aan te kunnen bieden. In de vorm van The Daily Indie Presents-avonden en exclusieve prijsvragen. Hieronder een overzicht van onze Presents-avonden, in onze speciale ledennieuwsbrief vind je nog meer info.  

Zo werken we onder meer samen met vaste partners als Patronaat, TivoliVredenburg, Paradiso, Asteriks, Vera, 013, Hedon, Doornroosje, EKKO, Het Burgerweeshuis, Roodkapje, Paard, Bibelot, Cinetol, Metropool, Q-Factory, V11, Effenaar en Melkweg. Daarnaast zetten we elk jaar acties op met festivals als London Calling, Motel Mozaique, Indiestadt, Welcome to The Village, Kliko Fest, Sleazefest, THE LIFE I LIVE, Tweetakt Festival, DDW Music, Valkhof Festival, Metropolis, Le Guess Who?, Cross-linx, Explore The North, Popronde en Grasnapolsky, maar ook met labels/distributeurs als PIAS, V2 Records, Excelsior Recordings, Caroline, Konkurrent en Beggars.

Nog geen ambassador van The Daily Indie? Word het hier voor een tientje per jaar!

The Daily Indie Presents…
SASAMI & The Klittens – EKKO – 21 september (vrijkaarten voor leden)
Pip Blom & Personal Trainer – Metropool – 28 september (vrijkaarten voor leden)
Cocaine Piss & Dirty Fences – Patronaat – 3 oktober (vrijkaarten voor leden)
Probably Oslo + Bad Penny – Cinetol – 5 oktober (vrijkaarten voor leden)
Bunny Hoova + Stopcontact – Cinetol – 2 november (vrijkaarten voor leden)
Jessica Pratt – TivoliVredenburg – 3 november (vrijkaarten voor leden)
Friendly Fires – Q-Factory – 10 november (10 vrijkaarten voor leden)
Villagers – Burgerweeshuis – 17 november (vrijkaarten voor leden)
Alcuna Wilds + INU INU – Cinetol – 28 november (vrijkaarten voor leden)
EUT & 45ACIDBABIES – Patronaat – 13 december (vrijkaarten voor leden)


Een fijne bekendmaking in het The Daily Indie Presents-universum: op zaterdag 21 september presenteren we in EKKO de fonkelende shoegaze van SASAMI. Bijzonder goed geschikt voor liefhebbers van TOY, Broadcast en Mitski. Meer over de avond lees je hier! Ben je nou lid van ons? Mail dan naar ricardo@thedailyindie.nl en dan zetten wij je op de gastenlijst.

WEBSITE EKKO | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Als afsluiter van deze heerlijke ‘gitaarreeks’ komt Pip Blom op 28 september richting Hengelo gerold met haar band(busje). De muzikante die haar grote droom in vervulling ziet gaan met het spelen op Glastonbury deze zomer. Met haar band heeft ze de afgelopen jaren ongelooflijk hard gewerkt om niet alleen Engeland te veroveren, Nederland is eveneens zaal-voor-zaal en festival-voor-festival voor de bijl gegaan. Wij kwamen haar in 2016 op het spoor ten tijde van de eerste EP en spraken haar vorig jaar nog over hoe ze het allemaal doet. Wil je naar deze show toe? Word dan lid van The Daily Indie en mail naar ricardo@thedailyindie.nl.

WEBSITE METROPOOL | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Vroeg iemand om een snoeiharde avond in Haarlem? Noteer deze dan maar met je eigen bloed in je agenda, want Dirty Fences én Cocaine Piss zijn op tour in oktober en komen naar Haarlem. De supersnelle rock-‘n-roll van Dirty Fences doet denken aan MC5, The Stooges en was vorig jaar een doorslaand succes tijdens Kliko Fest. Aan de andere kant van de boksring vinden we Cocaine Piss, de band die zichzelf omschrijft als een glittershitstorm. Boosheid, humor en noise verpakt in één knetterwilde band! Wil je naar deze show toe? Word dan lid van The Daily Indie en mail naar ricardo@thedailyindie.nl.

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT| WORD LID


Het nieuwe indie-viertal Probably Oslo uit Londen komt begin oktober naar Amsterdam en laat zich inspireren door bands als The Cure en Rolling Blackouts Coastal Fever. Vlijmscherpe songs worden afgewisseld jaren tachtig-pop door de bandleden die uit Engeland, Schotland en Nieuw-Zeeland komen. In Engeland wordt er in de wandelgangen al veel gekletst over de band en doken de muzikanten ondertussen de 123 Studios in met Brett Shaw die eerder werkte met Foals en Robyn. 

Support komt die avond van Bad Penny, een Amsterdamse glitter-punkband die wordt aangestuurd door Sofie Ooteman. De eerste single Gray T-Shirt en Bleeding Surfer verschenen vorig jaar en na een tour in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, is de band op het moment bezig met een debuut-EP. Wil je naar de show van deze acts in Amsterdam? Mail dan even naar ricardo@thedailyindie.nl. Als je lid bent!

FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Bunny Hoova komt uit Rotterdam, maar is tegenwoordig neergestreken in Manchester, waar de lokale muziekscene voor de muzikante wat meer zoden aan de dijk lijkt te zetten. Onlangs werd er een nieuwe single gedropt met MINE en eind juli verschijnt het debuutalbum LONGING. Een duaal album dat uit elkaar kan spatten van de energie en tegelijkertijd weg kan zakken in lofi-ambient.

Als support komt Stopcontact naar Cinetol, de Amsterdamse band die psychedelica mengt met elektronica en New Orleans-voodo, Dit gaat een bijzonder interessante show worden: je bent gewaarschuwd. Wil je naar de show van deze acts in Amsterdam? Mail dan even naar ricardo@thedailyindie.nl. Als je lid bent!

FACEBOOK-EVENT | WORD LID


De kers op ons najaarsprogramma zetten we met een parel van een show: Jessica Pratt in TivoliVredenburg op 3 november. De mysterieuze muzikante uit Los Angeles en schepster van lang vervlogen werelden komt naar Utrecht en wij mogen haar show presenteren! Nog meer weten over Jessica Pratt, lees dan ons artikel hier. Wil je naar deze show toe? Word dan lid van The Daily Indie en mail naar ricardo@thedailyindie.nl.

WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Met een nieuwe single Silhouettes (die al tijden in ons hoofd zit: ‘Silhouettes, silhouettes‘!), kondigt niemand minder dan Friendly Fires vandaag bij Q-Factory een Nederlandse show voor het najaar. Om daar nog een schepje bovenop te doen, mag The Daily Indie hem presenteren! Ben je lid van ons? Dan kun je naar deze show toe! We hebben tien kaarten beschikbaar voor onze leden, dus laat het zo snel mogelijk weten aan ons.

WEBSITE Q-FACTORY | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Bij het Burgerweeshuis presenteren we een show met niemand minder dan de experimentele folkhelden van Villagers! De Ierse band die we al sinds het debuutalbum Becoming A Jackal in 2010 volgen en waar we regelmatig artikelen over schreven. Zo interviewden we drijvende kracht Conor O’ Brien in 2013 en maakten we vorig jaar nog een artikel over Villagers en het nieuwe album The Art Of Pretending To Swim. Naar de show? Word lid en stuur een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl.

WEBSITE BURGERWEESHUIS | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Nadat we eerder al een aantal prachtige video’s en singles in première mochten laten gaan van de mysterieuze Engels Nederlandse rockers van Alcuna Wilds, trekken we nu nog even door met een TDI Presents-show iCinetol op 28 november. Begin dit jaar bracht de mystereuze synthpop-band zijn gloednieuwe EP Nothing Is Nothing uit in EKKO, eind november komt Alcuna Wilds richting Amsterdam.

Met het kersverse INU INU als support, een band die we al wat langer volgen. Hier lees je nog veel meer over deze band.

FACEBOOK-EVENT | WORD LID


In december mogen we twee van Nederlands fijnste bands presenteren in Haarlem! Naar Patronaat komen namelijk EUT en 45ACIDBABIES, bands die we ondertussen alweer jaren volgen. Zo interviewden we EUT al eens en lieten we dit voorjaar de nieuwe single van 45ACIDBABIES in première gaan. Wil je naar de show toe en ben je lid van The Daily Indie? Mooi: dan hoef je alleen nog maar even te mailen naar ricardo@thedailyindie.nl.

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | WORD LID


Lid worden
Als je lid wordt van The Daily Indie, steun je niet alleen onze hele redactie die stad en land afreist om mooie verhalen te maken in tekst, beeld en geluid, maar maak je dus ook gebruik van alle bijbehorende ledenvoordelen. Alle benodigde informatie ontvang je via de exclusieve ledennieuwsbrief. Wil je nog iets weten, zijn er onduidelijkheden of wil je gewoon een praatje maken, stuur dan een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl!


TDI Presents-avonden in 2019
The Daily Indie Presents The Day & INU INU – Vechtclub XL – 17 januari 
The Daily Indie Presents Alec Todd, Foss & Carina Nebula – Cinetol – 23 januari
The Daily Indie Presents Canshaker Pi & Scram C Baby – Metropool Hengelo – 26 januari
The Daily Indie Presents EUT – Hall Of Fame Tilburg – 27 januari
The Daily Indie Presents The Bony King Of Nowhere – Q-Factory – 1 februari
The Daily Indie Presents Crocodiles & MILLENNIALS – Q-Factory – 10 februari
The Daily Indie Presents Death Valley Girls – Patronaat – 22 februari
The Daily Indie Presents Car Pets – dB’s Utrecht – 2 maart
The Daily Indie Presents Alcuna Wilds – Cinetol – 8 maart (show is afgelast, wordt gezocht naar een nieuwe datum)
The Daily Indie Presents Steve Gunn – Paard – 13 maart
The Daily Indie Presents Kita Menari – Patronaat – 21 maart
PEER, Maple, Jibber Jabber & The Jams – Bibelot Poppodium – 22 maart
The Daily Indie Presents GOSTO – BIRD – 11 april
The Daily Indie Presents GOSTO – Simplon – 12 april
The Daily Indie Presents Vaudou Game – P60 – 13 april
The Daily Indie Presents Chúpame El Dedo – Patronaat – 17 april
The Daily Indie Presents Whispering Sons & Scram C Baby – Burgerweeshuis – 20 april
The Daily Indie Presents GOSTO – Paradox (via 013) – 2 mei
The Daily Indie Presents Feng Suave – Metropool – 3 mei
The Daily Indie Presents GOSTO – Paard – 3 mei
The Daily Indie Presents Lee Bains III & The Glory Fires – 9 mei
The Daily Indie Presents GOSTO – TivoliVredenburg – 11 mei
The Daily Indie Presents Ten Fé & Coolboxer – EKKO – 18 mei
The Daily Indie Presents Strand Of Oaks – Metropool Hengelo – 20 mei
The Daily Indie Presents La Loye – Cinetol – 3 september
The Daily Indie Presents Mozes and the Firstborn & Sports Team – Metropool – 5 september 
The Daily Indie Presents Magnapop – Metropool – 8 september 
The Daily Indie Presents together Pangea – Metropool – 12 september
The Daily Indie Presents L’Éclair – Cinetol – 13 september
The Daily Indie Presents Mo Bedick & The Klittens – Cinetol – 17 september

TDI Presents-avonden in 2018
The Daily Indie Presents AWKWARD i – Burgerweeshuis – 10 januari
The Daily Indie Presents Hollandse Nieuwe: Luwten, Tusky & EUT – Metropool – 13 januari
The Daily Indie Presents David Nance – Paard – 2 februari
The Daily Indie Presents Lee Bains III & The Glory Fires – Metropool – 11 februari
The Daily Indie Presents Barbagallo – Luxor Live – 22 februari
The Daily Indie Presents Témé Tan – Metropool – 2 maart
The Daily Indie Presents Témé Tan – Patronaat – 4 maart
The Daily Indie Presents Peter Kernel – Sugarfactory – 23 maart
The Daily Indie Presents Niko, Ten Years Today, SWEETGODANIMALS – Cul de Sac – 29 maart
The Daily Indie Presents The Orielles – Sugarfactory – 6 april
The Daily Indie Presents Mexican Surf, The Mighty Breaks & Millennials – Bibelot – 14 april
The Daily Indie Presents Jacuzzi Boys – Patronaat – 3 mei
The Daily Indie Presents Acid Dad – Q-Factory – 11 mei
The Daily Indie Presents Meadowlake – Vera – 11 mei
The Daily Indie Presents Katie Von Schleicher – Sugarfactory – 14 mei
The Daily Indie Presents Hey Elbow, San Dollar & Kinoo – Podium Asteriks
The Daily Indie Presents AWKWARD I – Hedon – 31 mei
The Daily Indie Presents Indian Askin – Melkweg Cinema – 13 juni
The Daily Indie Presents Dakota, San Dollar & KIEFF – JVC de Schuit – 16 juni
The Daily Indie Presents Paul Hoek, Boyle & DJHAGY – Cinetol – 22 juni
The Daily Indie Presents Sofie Winterson – Melkweg Cinema – 15 juli
The Daily Indie Presents Vic Willems & Astronaut – Swordfish & Friend – 29 juli
The Daily Indie Presents Rogue Minor & Black Monsoon – Swordfish & Friend – 12 augustus
The Daily Indie Presents King Tuff – Sugarfactory – 24 augustus
The Daily Indie Presents Faradays & Wilco Prinsen – Swordfish & Friend -26 augustus
The Daily Indie Presents Moaning & Cut Worms – EKKO – 30 augustus
The Daily Indie Presents Alec Todd & Anemone – Swordfish & Friend – 9 september
The Daily Indie Presents Holy Wave en Jellephant & The Phantoms – Q-Factory – 27 september
The Daily Indie Presents Waltzburg, Yasmine & The Hazzah – Bibelot – 5 oktober
The Daily Indie Presents Alec Todd & FOSS – ’t Hoogt Filmtheater en -café – 7 oktober
The Daily Indie Presents The Posies – Metropool – 14 oktober
The Daily Indie Presents Claw Boys Claw – Metropool – 18 oktober
The Daily Indie Presents Nordmann – Mezz Breda – 18 oktober
The Daily Indie Presents Nordmann – Luxor Live Arnhem – 19 oktober
The Daily Indie Presents Nordmann – EKKO Utrecht – 20 oktober
The Daily Indie Presents Vive La Fête – Poppodium 013 – 26 oktober
The Daily Indie Presents Amber Arcades – Sugarfactory – 26 oktober
The Daily Indie Presents FEWS– Q-Factory – 27 oktober
The Daily Indie Presents Bedouine – TivoliVredenburg – 3 november
The Daily Indie Presents Black Honey – Hedon – 7 november
The Daily Indie Presents Johan – Metropool – 9 november
The Daily Indie Presents Gaye Su Akyol – Q-Factory – 15 november
The Daily Indie Presents Tony Clifton – Patronaat – 17 november
The Daily Indie Presents Young Gun Silver Fox – Metropool – 18 november
The Daily Indie Presents Desert Mountain Tribe – Q-Factory – 29 november
The Daily Indie Presents Great Lake Swimmers & Kim Janssen – FLUOR – 30 november
The Daily Indie Presents Feng Suave – Poppodium 013 – 6 december
The Daily Indie Presents Kim Janssen – Podium de Vorstin – 6 december
The Daily Indie Presents Altın Gün – Patronaat – 6 december
The Daily Indie Presents EUT – Metropool – 14 december

TDI Presents-avonden in 2017
The Daily Indie Presents Amber Arcades @ Patronaat – 9 januari
The Daily Indie Presents Cosmonauts @ V11 – 22 februari
The Daily Indie Presents Two Door Cinema Club DJ Set @ Patronaat – 3 maart
The Daily Indie Presents Zimmerman – Paard van Troje – 10 maart
The Daily Indie PresentsSurfer Blood – Rotown – 10 maart
The Daily Indie Presents Sallie Ford – 013 – 13 maart
The Daily Indie Presents Crying Boys Cafe – Hedon – 1 april
The Daily Indie Presents Warhaus – Het Burgerweeshuis – 6 april
The Daily Indie Presents Moss & Amber Arcades (+TDI DJ TEAM) – Hedon – 14 april
The Daily Indie Presents The Jerry Hormone Ego Trip & MOOON – Festival Tweetakt – 16 april
The Daily Indie Presents Nouveau Vélo & The Homesick – Patronaat – 20 april
The Daily Indie Presents Desert Mountain Tribe – Q-Factory – 22 april
The Daily Indie Presents Japandroids – Melkweg – 24 april
The Daily Indie Presents Sleaford Mods – Melkweg – 4 mei
The Daily Indie Presents A Fugitive & Stahlr – Cinetol – 11 mei
The Daily Indie Presents Homeshake – Rotown – 12 mei
The Daily Indie Presents The Black Marble Selection – Asteriks – 12 mei
The Daily Indie Presents The Molochs – Q-Factory – 20 mei
The Daily Indie Presents Hallo Venray – Metropool – 27 mei
The Daily Indie Presents Close Talker – Hedon – 2 juni
The Daily Indie Presents Mountain States – Merleyn – 2 juni
The Daily Indie Presents Molly Burch – Sugarfactory – 12 juni
The Daily Indie Presents Wand – Rotown – 21 juni
The Daily Indie Presents Twin Peaks – EKKO – 22 juli
The Daily Indie Presents The Buttertones – Sugarfactory – 6 september
The Daily Indie Presents J. Bernardt – Mezz – 7 september
The Daily Indie Presents Black Honey – Paard – 20 september
The Daily Indie Presents Black Honey –  Metropool – 21 september
The Daily Indie Presents The Amazons – Melkweg – 21 september
The Daily Indie Presents Full Moon Party met oa. Newmoon – Sugarfactory – 30 sep.
The Daily Indie Presents A Festival Downtown – Rotown – 7 oktober
The Daily Indie Presents DZ Deathrays – Sugarfactory – 8 oktober
The Daily Indie Presents Palmsy & Midas – Metropool – 13 oktober
The Daily Indie Presents Husky – Hedon – 26 oktober
The Daily Indie Presents Fai Baba – Sugarfactory – 30 oktober
The Daily Indie Presents Palmsy & Midas – De Helling – 3 november
The Daily Indie Presents Moss – Metropool – 4 november
The Daily Indie Presents 45ACIDBABIES – De Schuit – 4 november
The Daily Indie Presents METZ – Hedon – 9 november
The Daily Indie Presents Paceshifters – Patronaat – 12 november
The Daily Indie Presents The Horrors – Melkweg – 13 november
The Daily Indie Presents Jo Marches, Beliefs & Slow Worries – Roodkapje – 14 november
The Daily Indie Presents Klangstof – Paard – 17 november
The Daily Indie Presents Sundays & Cybele – Q-Factory – 17 november
The Daily Indie Presents The Mysterons – Patronaat – 2 december
The Daily Indie Presents Happy Camper – Hedon – 15 december
The Daily Indie Presents The Fiscus, Frank Valenza & Slack Attack – Sugarfactory – 21 december