New Music

In première: ijskoude jingle-jangle van Coolboxer uit Horst, bekijk hier de speciaal voor ons gemaakt videoclip bij Due Date


21 november 2017

De band Coolboxer is echt nieuw, nieuw, nieuw! Misschien ken je het daarom nog niet, maar eens moet de eerste keer zijn. Ga daarom met ons mee, want Coolboxer maakt bijzonder frisse jingle-jangle, komt uit Limburg en is opgenomen door Afterpartees-gitarist Sjors Driessen.

De stuwende single Due Date klinkt vrolijk, strak en is een prima middel om de grijze dagen van november wat kleur te geven. We wisten verder nog vrijwel niets van deze band, dus besloten we eens wat vragen die kant op te vuren.

Hé jongens, wie zijn jullie dan?!
“Wij zijn Coolboxer uit Horst en één verdwaalde kogel uit Sevenum. Verleden week speelden wij onze derde show in poppodium Grenswerk te Venlo, daar zei iemand uit het publiek tegen ons dat de band een goede sound had, maar te veel gebruik maakt van quote: “Overbodig en dure gitaarpedalen.” Nu maken we dus ‘million dollar pedal popliedjes‘. De pedalen blijven.”

En die nieuwe single: hoe zit het daarmee?
“Due Date is opgenomen met hulp van Sjors Driessen (gitarist Afterpartees, red.) in een varkensstal die omgedoopt is tot Shop Mill Pig Farm Studios. Sjors is wat aan het experimenteren met het opnemen van muziek, daar profiteren wij dan weer van met twee singles als resultaat. Due Date is het tweede liedje dat we nu uitbrengen. De eerste vind je op onze Facebookpagina. Die is leuk voor bij de koffie of misschien onder een reclameblok voor LU-ontbijtcrackers.”

Kun je ons nog iets vertellen over de video?
“Ook voor de video en het artwork hebben we hulp gehad van het meisje van de drummer. Eigenlijk hadden we nog helemaal geen plannen voor een video, maar jullie vroegen ernaar, en dus doen we het maar.”

Thanks, guys!