New Music

In première: een gloednieuwe M-PX-sessie met de offbeat-postpunkers van Do Nothing uit Nottingham


4 december 2019

Een tijdje geleden ging ons bij de allereerste M-PX-sessie online met Penelope Isles en in de tussentijd zijn er nog veel meer bands de gloednieuwe studio van Muziekgieterij ingedoken. Zo ook Do Nothing, de Britse band die we al tijden met veel plezier in de gaten houden.

Over de band – die onlangs in Maastricht tijdens een avond van de Transformer Club speelde – schreven we eerder: ‘Off-beat new wave en postpunk kruipen door de adertjes van Do Nothing zijn liedjes. De band uit Nottingham komt later dit jaar voor de eerste keer naar Nederland en de buzz wordt ondertussen lekker opgebouwd aan de andere kant van het kanaal door allerlei hippe blogs. Liefhebbers van artrockende bands als Parquet Courts en Ought moeten eraan geloven met deze derde single van het gezelschap.’

In een kwartier tijd slaan de vier muzikanten uit Nottingham je voor de oren met de nummers Handshakes, LeBron James, Waitress en onze favoriet: Gangs. Een stomende sessie waarmee je op een hele fijne manier kennis kunt maken met de band die trouwens liefhebbers van The Clash en Roxy Music ook zeer aan zal spreken.

M-PX Car Tracks
Over de ideeën achter de inpandige studio op de nieuwe locatie van Muziekgieterij, spraken we eerder al met creatief directeur Ingmar van Wijnsberge. Vooral het feit dat er al technici in the house zijn en bands maar een paar gangen door hoeven met hun spullen om een sessie op te nemen, is een aantrekkelijke reden voor bands om zich vast te laten leggen.

Als onderdeel van de M-PX-sessie, worden bands die te gast zijn in Maastricht na de livesessie het hemd van het lijf gevraagd over de muziek die er zoal in de bandbus wordt gedraaid, van guilty pleasures tot een aantal acts die de bandleden aanraden. Hieronder zie je het interview met Do Nothing, waar onder meer Simon & Garfunkel tot Katy Perry, Richard Dawson en Megatrain worden aangeraden.