New Music

Do Nothing: een stel gevaarlijke artrockers uit Nottingham steekt zijn klauwen uit met Gangs


1 juli 2019

Na de eerste minuut van de single Gangs was ik nogal in vertwijfeling. Niet alleen door de video, maar eveneens door de Girl Band-achtige bas- en drumintro, alleen dan cynisch funky gespeeld. Een soort vrolijke verdwazing is wat Do Nothing ons voorschotelt.

Off-beat new wave en postpunk kruipen door de adertjes van Do Nothing zijn liedjes. De band uit Nottingham komt later dit jaar voor de eerste keer naar Nederland en de buzz wordt ondertussen lekker opgebouwd aan de andere kant van het kanaal door alle hippe blogs. Liefhebbers van artrockende bands als Parquet Courts en Ought moeten eraan geloven met deze derde single van het gezelschap.

Eerder verschenen singles Handshakes en Waitress lieten al horen wat voor onderhuidse spanningen er bij de band leven. De muziek is soms lomp, maar niet hard, des te intenser en gek genoeg funky met momenten. Geen touw aan vast te knopen, met daarbij teksten als:’ Leave people in the dark long enough and they’re bound to start fucking each other. That’s it.’ Precies. Gevaarlijk bandje dit, dat zomaar met gestrekte klauwen uit de hoek kan komen als je even niet oppast.

Live zien? Do Nothing speelt in oktober tijdens Left Of The Dial in Rotterdam en op London Calling in Paradiso!