New Music

In première: Sofie Winterson bezingt het ongemak van de liefde op Love Me Less


2 juli 2019

Sofie Winterson brengt eind september haar nieuwe EP Moral uit in samenwerking met songwriter Benny Sings. Na de zomerse luchtigheid van As Alive, is er nu de tweede single Love Me Less. Een intiem liedje waarin Winterson zingt over het ongemak van een relatie en waar wij vandaag de videoclip van in première brengen.

You could only love me less, if I could love you more’, zingt ze door de keyboard begeleide productie. De zangeres heeft daarbij een bijzonder live-versie opgenomen van het liedje geregisseerd door haar vriendin Laura Kampman. Voor de gelegenheid van de release nam Winterson de videoclip van Love Me Less op in het huis van de oma van haar vriendin.  De songwriter zingt en speelt haar nieuwste single op een bruine stoffen bank met bloemenprint. Naast haar zit oma Kampman die aandachtig luistert terwijl verschillende shots van het interieur van de woning voorbij komen. ‘You make me feel uncomfortable with all you have to give. Sometimes I wished you loved me less so I could hide my face’, zingt Winterson in zichzelf terwijl oma Kampman naar het optreden van dichtbij kijkt.

De EP waar Winterson met Benny Sings aan heeft gewerkt, moet later dit jaar uitkomen. Het leek de zangeres toch een leuk plan om na het solo-schrijven van haar nieuwste album Sophia Electric, met iemand de studio in te duiken om liedjes te schrijven. Benny Sings werd de uitverkorene, over de samenwerking met de songwriter zegt Winterson het volgende: “Benny ging akkoord om eerst een dag samen in de studio een nummer te schrijven en te kijken hoe dat zou gaan, voordat we verdere afspraken zouden maken. Binnen een paar uur hadden we bijna een nummer en de productie af, waarop hij zei: “Kom nog maar een dag!’”

Als het duo enthousiast was over een liedje, maakten ze een opzet voor een nieuw nummer totdat de EP naar hun gevoel af was, waarbij vier liedjes de EP hebben gehaald. Benny Sings prijst de samenwerking met Winterson: “Ik denk dat onze skills elkaar precies aanvullen, die songs schreven zichzelf. Sofie haar stem komt mooi naar voren.” Na As Alive en Love Me Less wachten er dus nog twee liedjes op ons die later dit jaar zullen verschijnen.