New Music

Public Access T.V.-frontman John Eatherly staart in de drumcomputer-leegte met All My Love


3 juli 2019

Zo op het eerste gehoor dachten wij er niet direct aan, maar John Eatherly kennen we natuurlijk als de zanger van Public Access T.V. Dat is dat mega-hippe bandje uit New York dat als New York’s hottest new band bekend stond en wij lang in de gaten hebben gehouden. Kennelijk heeft Eatherly nog veel meer muziek in zich.

De mega-New Yorkse twang is er een beetje af met Eatherly zijn debuut-single All My Love, een dromerige track die als een golf over je heen rolt en waar de sonische echo’s in het achterste van je hoofd neervallen. Een track die wat Smith Westerns in zich heeft, maar dan met meer orgels en drumcomputers.

Vorig jaar bracht hij met Public Access T.V. overigens nog het album Street Safari uit, dit is wat dat betreft even andere koek en dat had Eatherly wel nodig verklaart hij: “Since I was a teenager I wanted to be in a band that truly felt like a real gang… so I wanted to project that image, even if it maybe wasn’t totally accurate. Public Access T.V. was basically two different bands, the show that you would see live, and then the recordings made by me. The live show had a very different energy.

Nu heeft hij de muren rondom zijn muziek weggehaald door het zonder zijn maten uit te zoeken. Helemaal geen slechte zet. Wat er hierna gaat komen hebben wij nog niet vernomen, maar we houden het in de gaten voor je!