New Music

TDI Radar: Youth Sector maakt postpunk zoals het hoort: boos en compleet schaamteloos


3 juli 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Youth Sector. Steengoede riffs, vreemde synths en ook nog eens boze teksten over de maatschappij? Yes, please!

Wie is Youth Sector?
In deze wereld van rare muziek-ensembles met een wisselende opstelling, gekke instrumenten en schreeuwerige outfits is Youth Sector een ware rust voor het oog. Ze zijn op het eerste gezicht namelijk erg rechttoe-rechtaan: vijf bandleden in de gebruikelijke opstelling van twee gitaristen, een drummer, zanger en een synth-koning. (Wetenschappelijke term.) De band komt uit Brighton, waar de jongens hun tijd doorbrengen met zwarte kleding dragen, de planeet en alle sociale systemen die daar voorkomen haten en intense indie-achtige postpunk-nummers maken, speciaal voor ons om boos op te headbangen.

Voor fans van:
De band haalt zijn inspiratie naar eigen zeggen uit bands als Talking Heads. Maar ik vind Youth Sector eerder klinken als Klaxons, The Rapture en dat ene album van The Strokes met al die jaren-tachtig neonlichten en synths.

Fun Fact:
De bandleden wonen allemaal samen in een groot huis in Brighton, behalve Brad die in Portsmouth woont. Wellicht omdat ze hem niet aardig vinden…? 

Voor je playlist:
De track Run is de eerste track die de band uitbrengt sinds het verwelkomen van hun nieuwste aanwinst: de synth-speler. Daar maken de muzikanten uitgebreid gebruik van in deze snelle, maar toch hypnotiserende track. De tekst gaat over de politiek dezer dagen en hoe het debat tussen links en rechts over issues zoals het klimaat en immigranten ons alleen maar verder uit elkaar drijft. Het zijn flarden uit conversaties die soms troostend maar vaak pijnlijk hard aankomen. Gelukkig kunnen we troost halen uit het feit dat opkomende bands steeds minder bang blijken te zijn om weer te zingen over dingen die er ook werkelijk toe doen. Kom maar op met die boze rock tunes!

Voor je agenda:
Deze band heeft een lekker rijtje festivals en zomerconcerten in Brighton en London vast staan. Ga een weekendje weg en pak ze op bijvoorbeeld Hidden Herd Festival!