New Music

TDI Radar: Jerskin Fendrix maakt muziek zonder genre die gewoon klopt


4 december 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Jerskin Fendrix. Een Brit die zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen. Elke Jerskin Fendrix-plaat is een avontuur waarvan je nooit weet waar het heen gaat of waar het eindigt.

Wie is Jerskin Fendrix?
Jerskin Fendrix is het eenmansproject van Joscelin Dent-Pooley. Een voormalig Cambridge-student die zich vandaag de dag ophoudt in Londen. Zijn liefde voor muziek werd aangewakkerd toen hij nog op kostschool zat. Hoewel dit een redelijk geïsoleerd bestaan is, ontdekte hij via het internet Odd Future, het hiphopcollectief van onder anderen Tyler, The Creator en Earl Sweatshirt. De artiest Jerskin Fendrix is uiteindelijk geboren en getogen in The Windmill in de Londense wijk Brixton. Het is deze pub waar hij de kans kreeg om op te treden en te experimenteren met geluiden en genres. Geleid door een drang naar perfectie brengt Jerskin Fendrix jaarlijks slechts een handjevol nummers uit. Hij brengt liever platen die naar zijn smaak perfect zijn, dan dat hij een constante lading aan halve nummers de wereld in spuwt. En geef hem maar eens ongelijk. Ieder Jerskin Fendrix-nummer is als een nieuw avontuur. De wisselingen in tempo en de donkere, diepe baslijnen zorgen voor een bijna hypnotisch effect.

Voor fans van:
Famous, Great Dad en Earl Sweatshirt

Fun fact:
Jerskin Fendrix is in Cambridge oorspronkelijk opgeleid in klassieke muziek. Iets wat mijlenver af lijkt te liggen van wat hij vandaag de dag produceert.

Voor je playlist:
Het nieuwste nummer van Jerskin Fendrix is om je vingers bij af te likken. De eerste keer dat je hem luistert lijkt het misschien een beetje too much. Maar daarna ga je steeds meer melodieën ontdekken in een track die alle kanten op gaat. De simplistische coupletten, met een diepe bas en vocals die iets weg hebben van Earl Sweatshirt, worden afgewisseld met intense elektronische stukken. Hierdoor ontstaat een contrast dat je voortdurend scherp houdt.  

Voor je agenda:
Jerskin Fendrix is momenteel niet aan het toeren.