New Music

Bedroom Floor van Bull echoot zachtjes in de eenzame plooien van de wereld


2 december 2019

Soms kan een nummer zomaar op het goede moment in het leven uitgebracht worden. Zoals het fonkelende pareltje Bedroom Floor van Bull, een klein en slackerig liedje over een donkere herfstavond dat je het allemaal even niet meer weet.

Een schitterend liedje met een hoofdrol voor Cees Paris in de bijbehorende videoclip (met Nederlandse ondertiteling!). De muzikant die je mogelijk wel herkent als frontman van Steve French en bandlid van Canshaker Pi. Bull is ondertussen kind aan huis in Nederland aan het worden, zo speelde band onlangs nog in Rotterdam met Squid, eerder al wat shows met Canshaker Pi en werd de single opgenomen met Remko Schouten in de Amsterdamse IJland Studios, waar wij eerder al eens een verhaal over schreven.

Over naar de single van de band, het viertal uit York loopt al wat jaartjes mee en lijkt eindelijk wat meer ‘momentum’ te krijgen. Zo ging Bull onlangs op tour met Sports Team voor een wild tourtje en wordt er nu met Bedroom Floor een mooie draai aan een opkomende winterdepressie gegeven. Het is een slow burning gem, zoals dat ergens anders al mooi werd omschreven. Een klein gehouden liedje, wat hees gezongen en echoënd in de eenzaamheid van de moderne wereld.