New Music

Met aanstekelijke uitzinnigheid op single Houseplants is Squid de remedie tegen elke dip


12 maart 2019

De krautpunkers van Squid vielen afgelopen zomer al op door hun aanstekelijke single The Dial. Nu komt het vijftal op de proppen met een minstens zo aanstekelijke nieuwe song, met een opzwepende dosis postpunk en krautrock: Houseplants. 

Houseplants is de stevigst rockende single van de band tot nu toe en werkt met zijn urgente drumbeat als een oppepper van jewelste. Zanger/drummer Ollie Judge rapt daarin met uitzinnige zanglijnen cynisch over kamerplantjes. Dat is zijn manier om zijn frustraties te uiten over de zorgen van het volwassen worden richting een huisje-boompje-beestje bestaan. 

Het vijftal uit Brighton/Londen laat in de singles die het de afgelopen jaren uitbracht een stijlontwikkeling zien van ambient psychpop en kraut op Perfect Teeth (2016), LINO (2017) en Terrestrial Changeover Blues (2018) tot een mix daarvan met vleugjes jazz en een stevige portie postpunk. Die mix begint nu langzaamaan groot op te vallen. Inmiddels is de band een lieverdje van BBC Radio 6 en ziet het gezelschap een druk festival tegemoet, waarin het onder meer SXSW, The Great Escape en Green Man Festival aandoet. 

De single verscheen via het label Practice Music. De video bij het nummer, Housepláááánts ritmisch geschreven in seventies-stijl discoletters, die vind je hieronder.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg