New Music

Als de Tasmanzee stuwt de nieuwe single In The Capital van Rolling Blackouts Coastal Fever


12 maart 2019

Rolling Blackouts Coastal Fever brengt al een paar jaar ready steady catchy indie-poprock uit, met grote kans op verslaving. De nieuwe single In the Capital is geen uitzondering. Vanaf het zomers aandoende intro zouden we het liefst op een Vespa over een door palmbomen omzoomde boulevard cruisen.

Dat is niet zo gek, als je lyrics als ‘Silent, witness by the sea‘ en ‘Step lightly, let the river take you‘ zachtjes mee-neuriet na de eerste keer luisteren. Met roots in Australië ligt het dus redelijk voor de hand dat Sydney de inspiratie voor deze single is geweest. Terwijl de regen nog regelmatig tegen de ramen beukt aan onze kant van de wereld wekt deze plaat eerder een zwoel zomers gevoel op waardoor je meteen naar het strand wil.

Het catchy gitaargeluid dat we van Rolling Blackouts zo goed kennen stuwt voort als de Tasmanzee aan de Australische kust. Altijd energiek, nooit hysterisch. Je hoeft dankzij deze plaat niet naar Australië om zin te krijgen in de zomer, maar het mag wel. Met In the Capital op repeat.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg