New Music

In première: het ruimteschip van SHHT landt in Muziekgieterij voor een dolle M-PX-sessie


22 juni 2020

Enkele dagen voor Europa in lockdown ging, kwam SHHT nog zorgeloos de grens overrijden om in Muziekgieterij de Limburgers op een avond vol weirdo-synthrock te trakteren. Op dezelfde dag vergat de band gelukkig niet in de studio van het podium nog een M-PX-sessie te schieten, waarvan de beelden bij ons in première gaan.

Nog meer sessies van M-PX zien en andere video’s van Muziekgieterij? Check hier het YouTube-account van het podium.

Op 13 maart bracht de Gentse band Noneketanu uit, een album dat lovend ontvangen werd en waar SHHT een prachtige zomer mee tegemoet zou gaan. Totdat, nou ja: het is bekend. Toch is die plaat met of zonder shows altijd een waanzinnige trip om te beluisteren. Daarom spraken we er begin april met de band over, maar vertelden de heren tegelijkertijd ook dat zij vrezen dat het momentum van de plaat voorbij is.

Gelukkig hebben we de beelden nog uit de inpandige M-PX-studio van Muziekgieterij, wellicht verlicht dat de pijn een beetje. In Maastricht liet de band zijn gecontroleerde chaos horen met Hello? Hello!, Morning Coffee en Magic Man: drie tracks die SHHT liet ontploffen in een 22-minuten durende sessie vol verminkte synthesizerpartijen, alien-autotune en kosmische gitaarlijntjes.

De favoriete bandbus-tracks
Tijdens een M-PX-sessie wordt iedere band ook naar zijn favoriete tracks in de bandbus gevraagd. Wat we inmiddels een ode kunnen noemen, aangezien deze dieselverbrandende kameraden nu een beetje zielig langs de kant van de weg staan te verstoffen. Tijdens het Car Tracks-interview leren we dat Your Man van Josh Turner de favoriete sing-along is en wordt de band kennelijk tot tranen geroerd door The Voidz. Luister hieronder naar alle favoriete tracks van SHHT.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg