New Music

Waarom je GOSTO zijn nieuwe plaat en liveshows wil gaan checken de komende tijd


9 april 2019

Afgelopen vrijdag kwam What Do You Mean ‘You Need A Colour TV’ uit, het tweede album van Roel Vermeer, oftewel GOSTO. Hij sluit met dit album perfect aan bij de golf van smaakvolle indie- en synthpop die de laatste jaren zo populair is geworden. We zijn bij The Daily Indie zo gecharmeerd van deze Amsterdammer, dat we de komende tijd maar liefst vijf shows van GOSTO presenteren.

Wil je naar een van deze shows van GOSTO? Word dan lid van The Daily Indie, wat je al bent voor een tientje per jaar…!

GOSTO deelt een aantal typerende eigenschappen met bands als Warhaus, Faces on TV en Klangstof: strakke producties, waarbij de vocalen in je oor fluisteren, gepolijste synthbassen die af en toe venijnig uithalen en synthesizers die een klein liedje uit het niets de ruimte in schieten. En dan die samples die in je oor kruipen omdat je de herkomst niet helemaal kunt plaatsen. Het is een genre dat in veel opzichten onweerstaanbaar is.

Verfrissende stap
Dit betekent natuurlijk niet dat al deze bands hetzelfde doen: GOSTO zijn muziek is geen herhaling van zetten, maar een verfrissende stap. In zijn cleane productie heeft Vermeer een spanning gevonden die de luisteraar bezighoudt. Wie denkt dat dat eenvoudig is, wordt voor de gek gehouden. Het outro van Best Of Me geeft een high five aan James Blake door een synthesizer te laten ontsporen. In Cigarette (check het interview dat we deden voor de première van dit nummer hier) duwt Vermeer je in het intro de ene richting in, om je na een paar seconden volledig op het verkeerde been te zetten. Ten slotte laat hij met The Great Unknown horen dat hij ook door heel andere muziekstijlen beïnvloed wordt en niet bang is hier elementen uit te lenen: in het nummer klinkt naast pure pop ook een gospelkoortje door. 

Liefhebbers van scheurende gitaren gaan niet veel voldoening halen uit What Do You Mean ‘You Need A Colour TV’, maar voor luisteraars in de synth- en indiepophoek is dit album zeker interessant om te checken. We zijn daarnaast ook erg benieuwd om te zien wat GOSTO live gaat laten zien en daar is genoeg kans toe: we presenteren de komende tijd maar liefst vijf shows van de tour die hem door zo’n beetje heel het land voert.