TDI Tipt

The Life I Live klapt op 26 en 27 april uit elkaar in Den Haag, wij geven je de beste tips voor het festival


11 april 2019

Lekker hoor, nog twee weken en dan wordt de binnenstad van Den Haag verbouwd tot één groot muzikaal feest rondom Koningsnacht en Koningsdag voor The Life I Live. De programmering liegt er dit jaar wederom niet om, wij zijn er bij met ons The Daily Indie DJ Team, kortom: alle ingrediënten voor een goed feest zijn aanwezig.

Tekst Ricardo Jupijn & Leni Sonck

Op tien podia zie je meer dan zestig artiesten op 26 en 27 april, van Klangstof en De Likt tot Iguana Death Cult, YĪN YĪN, Arp Frique, Black Leather Jacket, Palmbomen II, Pip Blom, Henk & Melle,Afterpartees, Van Common, The Mighty Breaks, Moon Tapes en The Hazzah.

Zo is er dit jaar opnieuw genoeg te ontdekken op het festival. Daarnaast worden er dit jaar zeven lokale acts geselecteerd voor het talententraject die op het RADAR Live-podium op het Buitenhof spelen. Verder wordt er in samenwerking met The Crave een elektronisch muziekprogramma opgezet. Over het Lange Voorhout weerklinken wereldse klanken, een voorproefje voor het Embassy Festival dat in het najaar plaatsvindt op dezelfde locatie.

In dit artikel lichten we een aantal acts uit die zeker niet mag missen in Den Haag. En mocht je op de dag zelf nog wat persoonlijk advies willen: op Koningsnacht draait ons DJ-team op de Grote Markt.


Black Leather Jacket
Koningsnacht op Hofplaats vanaf 20:15 uur
Zit je rustig achter je computer, komt er ineens een raket van een band binnen op je radar: Black Leather Jacket. Harde en nietsontziende garage die dwars door je tere zieltje gaat. Een tijdje geleden vroeg de band ons of wij de nieuwe video bij de single Village People in première wilden laten gaan.

En of! Omschreven door onze redacteur als: ‘Alsof Ty Segall ineens een Vlaamse tongval heeft of Black Sabbath herboren is in België. Heel ingewikkeld is het allemaal niet en dat is eigenlijk alleen maar goed. Een paar druppels goedkoop bier, een vleugje jonge mannenzweet en stiekem een traantje in de ketel.’ Ga dit maar in de gaten houden, je krijgt er geen spijt van. (RJ)


The Mighty Breaks
Koningsdag op Hofplaats vanaf 18:00 uur
Het is bijna zover: een van onze favoriete Nederlandse acts brengt dit jaar zijn debuutalbum uit. De band die we al kennen toen hij nog The Breaks heette en we alweer zo’n vijf jaar(!) volgen. Nu is de band klaar voor de volgende stap en de eerste voorproefjes maakten ons al bijzonder nieuwsgierig.

Zo schreven we over de single Quitting For A Smoke: ‘ De band lijkt wel vier verschillende nummers in één te hebben gestopt, die allemaal perfect op elkaar aansluiten. Openend met een waterig gitaarlijntje en een dromerige baspartij die langzaam stuwt, wordt na 48 seconden het tempo al iets opgevoerd met twee jojoënde nootjes en de bas die steeds nog ietsje-nog ietsje-nog ietsje hoger gaat.’ Nog meer weten over de band? We interviewden The Mighty Breaks eerder al eens, deden een première van een livetrack en de band maakte een tourverslag van zijn Italiaanse avonturen voor ons. Nu dus gewoon lekker in Agga! (RJ)


Magic Moon
Koningsnacht op Hofplaats vanaf 19:00 uur
Maak je op voor een muzikale hersenspoeling met Magic Moon. Ietwat absurd, alsof de band een lading LSD naar binnen heeft, maar ook strakker dan je voor mogelijk houdt. We brachten net de videoclip bij de nieuwe single Red Dress in première en die vonden we zo tof dat we haast niet anders kunnen dan Magic Moon tippen voor The Life I Live.

De rauwe combinatie van meerstemmige zang, fuzzy gitaren en stampende drums zal de Haagse binnenstad ongetwijfeld op zijn grondvesten laten daveren met een psychedelisch rockfeest. Op Sniester werd het doopfeest gevierd voor debuut-EP Night Circus, nu is de band klaar om die nummers ter ere van de koning te spelen. (LS)


The Guru Guru
Koningsnacht op Hofplaats vanaf 22:45 uur
Je bent gewaarschuwd voor de Belgische band The Guru Guru. De band presenteert borderline-rock, of een combinatie van indie, math, psycho en noise, maar dan net iets anders. De band is al lang niet meer aan zijn proefstuk toe, zo stond de band al op festivals als Sziget en Pukkelpop. Muzikale regels herschrijft de band, maar het resultaat glijdt lekker naar binnen.

Met de koortsige gitaren en stuiptrekkende ritmesecties is er aan energie duidelijk geen gebrek. Voeg daar nog een fijne theatrale psychose aan toe van frontman Tom en je belandt bij een wijder kleurspectrum dan je ooit zag. Op nieuw materiaal is het nog even wachten – de debuutplaat verscheen in 2017 – maar wie weet waarmee de band Den Haag aan flarden speelt. (LS)


Moon Tapes
Koningsdag op Hofplaats om 14:15 uur
Dat deze band ‘geen nieuwe is voor ons’, is een understatement. Alweer ruim drie jaar volgen we Moon Tapes en in de tussentijd is er het nodige veranderd voor de Amsterdammers. Zo is de muziek op het nieuwe werk dromeriger, nonchalanter, schimmiger en heeft de band in de studio aan een popnoir-album genaamd Speculation gewerkt dat in september verschijnt. Met hoorbare invloeden als Serge Gainsbourg, The Stone Roses en The Last Shadow Puppets, belooft dat een mooie schijf te worden.

In de zomer van 2016 spraken we de bandleden overigens nog, waarin ze ons onder meer vertelden: “Niet om arrogant over te komen, maar er zijn in Nederland geen bands met dezelfde sound als wij.” Dat laten we over aan jou, check hieronder de nieuwe single Tonight I’ll Write The Saddest Lines en zie de band om 14:15 op de Hofplaats op Koningsdag. (RJ)WEBSITE THE LIFE I LIVE
 | FACEBOOK-EVENT | INSTAGRAM-PAGINA