Live

Pure&Crafted combineert in het Westelijk Havengebied van Amsterdam een dag vol grommende motoren en rommelende muziek (28 september)


2 september 2019

Zaterdag 28 september
Westelijk Havengebied Amsterdam

Motoren en muziek klinken niet alleen als een prima combinatie, dat blijken ze ook nog eens te zijn! Zo wordt in Berlijn al jaren Pure&Crafted georganiseerd, een door BMW gepresenteerd festival dat na drie edities naar Nederland komt en 28 september neerstrijkt in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Eerder werden de eerste namen aangekondigd met Swedish Death Candy, Indian Askin, SONS, Bad Nerves en van de week kwamen daar nog TAPE TOY, Blaudzun, Bad Touch, EUT en Black Mirrors bij. Daarmee heeft het festival een dik rock-‘n-roll-programma neergezet van psychedelische rock naar hardrock en indiepop.

Eind september wordt het schitterende terrein in het havengebied omgetoverd voor een walhalla voor motoren-, lifestyle- en muziekliefhebbers: de drie pijlers van Pure&Crafted. En dat moet allemaal op het onderstaande terrein plaats gaan vinden. Dat ziet er tof uit, toch? Nieuwsgierig naar het gevoel van een dagje Pure&Crafted? Zie hier de aftermovie van een van de festivals.

Wat is er allemaal te zien?
Om je een goed idee te geven van de artiesten die je kunt gaan zien tijdens het festival, geven we je vast een aantal insider-tips van bands die je volgens ons zeker niet mag missen. Naast die tips: check ook zeker onze vrienden van Indian Askin die we dit jaar nog interviewden, een artikel over EUT of de première die we deden voor TAPE TOY.

Ga er nu maar even goed voor zitten, want hieronder tippen we Swedish Death Candy, BAD NERVES, SONS en Black Mirrors.


Swedish Death Candy
Liefhebbers van Wand, Meatbodies en zijprojecten van Ty Segall zitten goed met onze eerste tip voor Pure&Crafted: het denderende Swedish Death Candy. Een diverse club met bandleden uit onder meer Italië, Engeland en Zuid-Korea. Het is een band die we al langere tijd volgen bij The Daily Indie en die we overal pushen waar het mogelijk is: zonder twijfel is deze band namelijk een van de strakste en kleurrijkste die je in het circuit tegen het lijf zal lopen. Gelukkig weten ze dat bij het Pure&Crafted ook!

Een band die gestaag stapjes zet en tijdens het festival weer een treetje hoger op de ladder zal klimmen. De band is daarentegen geen nieuwkomer, in Nederland stond Swedish Death Candy al op festivals Welcome to The Village, Eurosonic, Bruis, Sniester en Sonic Whip. Wij interviewden de band eens in aanloop naar zijn show in Sugarfactory, dat ging over invloeden en het ontstaan van die waanzinnige debuutplaat uit 2017 die verscheen via Hassle Records. Alles is verzopen in felgekleurde geluidseffecten, vieze en vette gitaren plus een dampende jaren zeventig-ritmesectie. Check hieronder de live-sessie bij KEXP, dan ben je binnen no-time overtuigd!


Foto: Tineke Klamer

BAD NERVES
Afgelopen maand moest Lowlands er nog aan geloven en eind september staan de Britten van BAD NERVES op Pure&Crafted. Een perfecte match als je het ons vraagt, de schrapende powerpoppers uit Essex zijn lekker bezig met ladingen aan hook-filled indiepunk die nergens bang voor is en schijt heeft. Als een soort orkaan cirkelt de band de laatste tijd over festivalterreinen heen. Het vijftal komt binnen, trapt je voor je smoel en voor je het weet zijn ze weer vertrokken. Je achterlatend met een beduusd maar tevreden gevoel.

BAD NERVES van de band klinken krachtig en het vuur knispert van de genadeloze gitaren, waar de rook soms dwarrelende popmelodieën laat horen. Can’t Be Mine is de laatste single van de band, waar Ramones-achtige rechtdoorzee-partijen assistentie krijgen van decadente T. Rex-invloeden. Niet te moeilijk, het is allemaal precies goed wat de band doet.


Foto: Leonie Jansen

SONS
Over wervelwinden gesproken: SONS is al tijden niet meer te stoppen. Van Eurosonic, Rock Werchter, Valkhof tot Left of the Dial, Vestrock, Dutch Design Week, Grasnapolsky, Sniester, Pukkelpop en Down The Rabbit Hole: er werd geen festival overgeslagen door de Vlaamse band. Begin dit jaar zette de band de kers op de taart met debuutalbum Family Dinner en werd de meedogenloze livereputatie voor eens en altijd vastgelegd.

Dit jaar spraken we de band nog over het ontstaan van de band, het opnemen van de plaat en hoe het allemaal zo is gelopen voor SONS. Daarin vertelden de bandleden ons onder meer: “We zijn met vieren in een bepaalde wereld, een andere wereld, dat matcht echt super goed. En dat is iets wat we vanaf het begin al hadden. Vanaf de eerste repetitie, eigenlijk super cliché, leek het wel een film. We begonnen samen te spelen en het werkte.” Dat kunnen wij bevestigen: op 28 september zie en hoor je waarom!


Black Mirrors
Uit Brussel komen de ‘zware vrienden’ van Black Mirrors: de band die eerder eens ‘Belgium’s answer to every band out there‘ werd genoemd. Frontvrouw Marcella Di Troia noemt dan ook Janis Joplin, Jack White, Led Zeppelin, Queens Of The Stone Age en Jimi Hendrix als invloeden op het geluid van haar band.

Een band die in 2013 is begonnen en de jarenlange zoektocht naar de beste liedjes en sound tot in de puntjes vertaalde op het vorig jaar verschenen album Look Into The Black Mirror. Je speakers smelten al als je de eerste EP Funky Queen opzet: moet je nagaan wat er zal gebeuren als je deze liveshow voor je kiezen krijgt. Kom niet naar ons als je hersenen gesmolten zijn! Kijk uit, maar hieronder hebben we een schurend voorproefje voor je geselecteerd.


WEBSITE PURE&CRAFTED | FACEBOOK-EVENT | TICKETS