New Music

In première: heerlijk op het verkeerde been gezet worden door de postpop van EUT


13 februari 2017

Na afgelopen november hun allereerste single uit te hebben gebracht, laten de Amsterdammers van EUT met hun tweede single nog eens even zien wat de band allemaal in huis heeft. Niet met een geënsceneerde videoclip, maar met een strakke live-opname die de energie van de postpoppers in één take heeft weten te vangen. Wees voorbereid op vijf explosieve minuten, want dit is niet zomaar een première!

Dat EUT een sterke live-band is, hadden we al gezien tijdens het laatste feestje van Bombay afgelopen december in Paradiso. Destijds schreven we over de band: “De Amsterdamse postpopband laat zich het best vergelijken met de vroege Wombats, wanneer niet Matthew Murphy maar Karen O de lead vocals voor haar rekening neemt. De songs zijn ritmisch, onvoorspelbaar, hangen van de oh-oh-oh’s aan elkaar en lenen zich uitermate goed voor het heftige dansfeestje.”

 

 

Terwijl de poppende bas en rustig neergelegde gitaarakkoorden je even laten denken dat je in een popliedje bent beland, komt er voor je het weet van rechts weer snoeihard een vieze gitaarpartij tussendoor denderen en sleurt zangeres Megan de Klerk je genadeloos de diepte in. Het zijn deze continue plotwendingen die de muziek van EUT zo interessant maakt. Extra slim ook dat de band Lie Detector vast heeft laten leggen door Domenico Mangione, Casper van der Lans en Jilles van Kleef (allemaal van Torii). Die drie weten wel hoe je de energie uit een band haalt en dat weet te vertalen naar een audiovisueel spektakelstukje. Ongetwijfeld zit jij ook vijf minuten lang aan je beeldscherm gekluisterd. Wedden? En als je denkt: ‘dit smaakt naar meer.’ Houd de band dan vooral goed in de gaten de komende tijd!

 Op 13 maart speelt de band samen met Sallie Ford tijdens een The Daily Indie Presents-avond in het Tilburgse Extase , in samenwerking met 013.