New Music

Friday Release Day van 13 september met onder meer (Sandy) Alex G, Metronomy, Djo, L’Épée, Girl Band en Johnny Loves Me


13 september 2019

Drukke agenda dit weekend? Maak maar vrij, want je gaat de tijd nodig hebben. Als je up-to-date wil blijven met alle nieuwe releases tenminste, want goddamn: wat komt er een hoop uit deze week. We hebben weer alles geluisterd en een selectie voor je gemaakt. Maar houd natuurlijk ook onze release-agenda in de gaten voor meer moois.

Popronde is van start gegaan gisteren en we zien vandaag meteen twee nieuwe singles verschijnen van beloftes uit de selectie: van WIES, het Nederlandstalige indiepoppproject van Jeanne Rouwendaal en de weirde lo-fi outcast-autotunerap van Grote Prijs-winnaar Johnny Loves Me.

Verder zijn er singles van Temples, dat over twee weken zijn langverwachte derde plaat uitbrengt (stay tuned voor een interview met de band), nu al nieuw werk van voormalig-Wild Beast Hayden Thorpe en een derde teken van leven van Girl Band. Deze derde single in korte tijd wijst erop dat de band, na het waanzinnige Holding Hands With Jamie uit het veelgeplaagde jaar 2015 (de band moest continu tours afzeggen vanwege gezondheidsproblemen van frontman Dara Kiely) het nu opnieuw probeert. Het momentum voor bands uit Dublin is er met Fontaines D.C. en The Murder Capital momenteel in elk geval.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de albums! We zien nieuwe van TDI-favs (Sandy) Alex G. (morgen verschijnt een interview op deze site!), Alex Cameron, Metronomy, Twin Peaks, Men I Trust en Jenny Hval. Maar ook frisse ontdekkingen, zoals ‘superband’ L’Épée, Djo (de band van Stranger Things-acteur Joe Keery) en het artistiek fascinerende Jerkcurb.

En. Nog. Veel. Meer. Veel luisterplezier!

Altijd op de hoogte blijven? Houd dan onze Spotifyplaylist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.(Sandy) Alex G – House Of Sugar

Twin Peaks – Lookout Low

Metronomy – Metronomy Forever

Alex Cameron – Miami Memory

L’Épée – Diabolique

Djo – Twenty Twenty

Devendra Banhart – Ma

Men I Trust – Oncle Jazz

Jenny Hval – The Practice Of Love

Jerkcurb – Air Con Eden

Trupa Trupa – Of The Sun

Sjamsoedin – Research