New Music

Friday Release Day van 11 juni met King Gizzard & The Lizard Wizard, Sleater-Kinney en véul meer


11 juni 2021

De zomer komt steeds dichterbij. Het is nog steeds mooi weer, deze vrijdag hebben we weer een bak mooie muziek voor je klaar staan en die klinkt veelal ook nog eens behoorlijk zonnig. Dus knal die pils koud en kleed je zonovergoten weekend aan met deze tracks en platen.

In de categorie nieuwe albums voor in de zon is er het twintigste (toch? We zijn de tel inmiddels kwijt) studio-album van onze mega-productieve Australische vrienden van King Gizzard & The Lizard Wizard, Butterfly 3000 genaamd. Na het apocalyptsiche trashmetal-geweld van vorig jaar trekt de band de majeur-stemming (en -toonzetting) door met een relatief luchtige en vrolijke plaat.

Ook zijn er platen van oudgedienden Sleater-Kinney en Islands. Van eigen bodem hebben we de tweede plaat van Howrah, de derde van wereldverbeteraars Hang Youth en nieuw werk van Nadia Struiwigh in de vorm van een dubbele A-kant.

Verdere zwoele en uitbundige zonnigheid vinden we in de singles: wat denk je van nieuw werk van Tessel, Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Queen’s Pleasure, Meskerem Mees, Public Service Broadcasting, Ela Minus en Agoria, en oudgedienden Beach Fossils, die Kelly Lee Owens’ L.I.N.E hebben gecoverd.

Ook dook er nieuw werk op van Darkside (het zijproject van Nicolas Jaar dat op 23 juli na vijf jaar een nieuwe plaat uitbrengt), Drangsal, Nothing But Thieves, S10, Oláfur Arnalds en SUUNS. Veel zon- en luisterplezier!

Altijd op de hoogte zijn? Houd dan onze Spotify–playlist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten. En schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, om iedere week de hoogtepunten van onze site te ontvangen.King Gizzard & The Lizard Wizard – Butterfly 3000

Islands – Islomania

Howrah – Bliss

Hang Youth – Het K-Woord

Sleater-Kinney – Path Of Wellness

Nadia Struiwigh – Organic / You