New Music

TDI Radar: freewheelend de zomer tegemoet met de psychedelische synthpop van The Haunted Youth


9 juni 2021

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een act die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag is het de beurt aan The Haunted Youth, een Vlaamse band die je met zijn zowel energieke als relaxte geluid zorgeloos richting de zomer loodst.

Wie of wat is The Haunted Youth?
The Haunted Youth is een band rond frontman Joachim Liebens uit het Vlaamse Hasselt. Het debuteerde dit jaar met de prettig energieke, met synths overgoten single Teen Rebel. Een nummer dat uitstekend matcht bij het relaxte buitenleven van de laatste dagen en de groeiende hoop op een zomer die weinig beperkingen kent. Met het zorgeloze geluid van The Haunted Youth voelt dit scenario nog dichterbij en lijken we probleemloos op een zomer af te koersen ‘zoals het hoort’.

Hoewel de band – die verder bestaat uit gitaristen Tom Stokx en Stef Castro, toetsenist Hanne Smets en drummer Nick Caers – nog maar twee singles heeft uitgebracht, maakt het vijftal een veelbelovende start door. The Haunted Youth mag zich namelijk een van de drie winnaars noemen van Studio Brussels muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting 2021 – een editie waar meer dan 850 bands zich voor inschreven. Zo lijkt er een mooie festivalzomer in het verschiet te liggen; Grasnapolsky wist de band voor de komende editie, die van 30 juli tot en met 1 augustus plaatsvindt, alvast te strikken!

Voor fans van:
Tame Impala, MGMT, Still Corners en Future Islands.

Fun fact:
Hoewel deze rubriek natuurlijk bedoeld is om nieuwe artiesten te introduceren, lijkt The Haunted Youth daar niet per se erg happig op: op hun eigen website wordt je namelijk op een bijzondere manier verwelkomd.

Voor in je playlist:
Ook de tweede en nieuwste single van The Haunted Youth, Coming Home, heeft een energieke vibe, maar weet tegelijkertijd je relaxmodus te activeren. Dat smaakt naar meer!

Steuntje in de rug:
Zoals gezegd beschikt de jonge band over een eigen website. Helaas moet daarop de webshop nog gevuld worden, maar gelukkig is er altijd nog Bandcamp! En in – zowaar! – levende lijve zie je de band dus op Grasnapolsky.