New Music

Porridge Radio is op Happy In A Crowd blij om zich weer onder de mensen te kunnen begeven


11 juni 2021

De postpunk van Porridge Radio uit Brighton is springlevend en laat regelmatig van zich horen. Zeker door het recente gebrek aan optredens, lijkt het essentieel te zijn voor het viertal om te bewijzen dat zij er toe doen. Deze schijnbare drang is groter geworden nadat de band tekende bij top-indielabel Secretly Canadian. Porridge Radio viert het hopelijke nabije einde van de pandemie nu de cover Happy In A Crowd van Love Of Everything.

Voordat frontvrouw Dana Margolin een voltallige band om haar heen had, stond zij in 2016 met de band Garden Centre in het voorprogramma van Love Of Everything. De act van muzikant Bobby Burg staat bekend om zijn ontspannen indiepop en door zijn performance van het nummer Happy In A Crowd leerde Margolin dat zij de vrijheid heeft muziek te maken hoe zij wil. Livemuziek is heel veranderlijk en vrijheid is hier het sleutelwoord.

Het lied maakte zo’n indruk op Margolin, dat het voor haar vrijheid symboliseert die iedereen nu zo nodig heeft. Zij besloot met drummer Sam Yardley de track te coveren. Margolin verwoordt het zelf: ‘I feel like something has come full circle through releasing this cover’.

Melancholiek
Bij een lied over vrijheid dat is getiteld Happy In A Crowd mag je wat vrolijkheid verwachten, toch? Hier klinkt wel de melancholieke kant: we mogen binnenkort weer vrolijk onder elkaar zijn, weet je nog hoe fijn dat was? Margolin bezingt wat het betekent om je weer onder de mensen te kunnen begeven. ‘Everyone cheer aloud / They’re glad to see me’.

Het is heel wat anders dan je van Porridge Radio gewend bent: geen postpunk, maar een verrassend elektronisch gelaagd liedje, een mood piece waarin elektronische hiphop drumtracks en zachte gitaar elkaar afwisselen. Porridge Radio laat met deze cover zijn veelzijdigheid weer gelden.