Live

Concertagenda week 20: o.a. Mikal Cronin, Savages, Le Guess Who? May Day, London Calling in de Tolhuistuin


13 mei 2013

Savages


Concertagenda week 20
Deze week belooft weer een week vol muzikale hoogtepunten te worden. Niet alleen zijn twee van onze favoriete festivals terug met een May Day (Le Guess Who?) en een buiteneditie (London Calling), maar ook de poppodiums zijn weer mooi vol geprogrammeerd. Hier een overzicht.

 

Pissing In The Wind Presents: New York Doll

We beginnen de week rustig met een film. Deze muziek-documentaire gaat over Arthur Kane van de legendarische punkband The New York Dolls en de reünie met zijn band na dertig jaar. Blijft het bij een reünie of zit er ook een come-back in? De avond zal gepresenteerd worden door niemand minder dan dj St. Paul, meester in muziekkennis en het vertellen van verhalen.

Maandag 13 mei, Ekko Utrecht.

 

Mikal Cronin

In onze favoriete categorie ‘een mix van alle stijlen’ begint deze week voor ons met Mikal Cronin. Zijn muziek is doorspekt van surf, garage, jaren ’70 rock en gaat over typische zaken zoals break-ups en afstuderen. Zijn nieuwe album is niets minder dan fantastisch, luister bijvoorbeeld maar eens naar de single Shout It Out of Weight en je weet genoeg.

Dinsdag 14 mei, Paradiso Amsterdam.

 

Savages

Postpunkbands zijn awesome en helemaal als ze alleen uit vrouwen bestaan. Dé band van nu is dan ook Savages: vier gedreven vrouwen uit Londen die haast angstaanjagende, rauwe postpunk op je afsturen. Frontvrouw Jehnny Beth lijkt op het podium geboren en wist op London Calling en Into The Great Wide Open al te overtuigen. Savages is ronduit cool en de stoerste band van het moment.

Woensdag 15 mei, Melkweg Amsterdam.

 

Thee Oh Sees + Bleached

De garagerockers van Thee Oh Sees maken een zeer fijne mix tussen allerlei muziekgenres: jaren ’60 rock met wat lo-fi en natuurlijk psychedelica. Gruizige gitaren, een fuzz-pedaal dat overuren draait en een bevlogen zanger die weet hoe je het publiek meekrijgt. Ook de dames van Bleached staan garant voor catchy garagemuziek.

Vrijdag 17 mei, Area51 Eindhoven.

 

Le Guess Who? May Day + Le Mini Who?

Op zaterdag zal Utrecht weer omgetoverd worden tot het mekka van de nieuwe muziek. Voor een kleine dertig euro zie je onder andere Deerhunter, Unknown Mortal Orchestra, Merchandise, Mikal Cronin en Thee Oh Sees. Allemaal namen die je de afgelopen tijd op onze site voorbij ziet komen dus. Voeg daar een gratis mini-festival op de Utrechtse Voorstraat (Le Mini Who?) aan toe en het feest is compleet.

Zaterdag 18 mei, meerdere locaties in Utrecht.

 

London Calling in de Tolhuistuin

Na twintig jaar is het tijd voor wat nieuws: het befaamde festival London Calling krijgt een buiteneditie. En wel in de prachtige Tolhuistuin. Naast namen zoals Mister & Mississippi, Pien Feith en The Silhouettes wordt er voor kunst, theater en lekker eten gezorgd. En zeker waard om te vermelden: er is het hele weekend een afvaardiging van The Daily Indie aanwezig om de laatste indie-kneiters te draaien achter de DJ-tafel. Nu nog hopen op mooi weer!

Zaterdag 18 en zondag 19 mei, Tolhuistuin Amsterdam.

 

Verder deze week

  • Chelsea Wolfe + Spilt Milk. Maandag 13 mei, Tivoli Utrecht.
  • Wintersleep. Dinsdag 14 mei, Doornroosje Nijmegen & woensdag 15 mei, Patronaat Haarlem.
  • Veronica Falls. Woensdag 15 mei, Paradiso Amsterdam.
  • White Fence + Suit And Tie Johns. Woensdag 15 mei, 013 Tilburg.
  • Menomena. Woensdag 15 mei, Doornroosje Nijmegen & vrijdag 17 mei, Patronaat Haarlem.
  • Eraas + Dirty Beaches. Donderdag 16 mei, OT301 Amsterdam.
  • John Coffey + Traumahelikopter + Bullerslug. Donderdag 16 mei, Luxor Live Arnhem.
  • Dirty Beaches + Intelligence. Vrijdag 17 mei, Vera Groningen.
  • Chet Faker. Zondag 19 mei, Rotown Rotterdam.
  • The Besnard Lakes. Zondag 19 mei, Vera Groningen.