Live

TDI Tipt: de historische vestingstad wordt tijdens Vestrock gevuld met onder meer SONS, Pink Oculus, Black Honey en She Drew The Gun (31 mei t/m 2 juni)


2 mei 2019

Vestrock 2019
Vrijdag 31 mei t/m 2 juni

Van 31 mei tot en met 2 juni vormt de historische vestingstad Hulst het decor voor Vestrock, het Zeeuwse festival dat dit jaar tien kaarsjes mag uitblazen. De line-up is daarom ook breder dan ooit en wij doken er al even in om je de must-sees te tippen.

De steeds groeiende line-up voor Vestrock zag je de afgelopen weken al voorbij komen, maar het festival is meer dan dat. Wij spraken met Marcel Verhaar over de unieke locatie en het lekkere eten. Het spoor toch nog een beetje bijster? Dan helpen we je met plezier bij het vinden van de tofste bands.

En denk je: ‘hé, dat klinkt wel tof!’ We hebben nog een ticketactie lopen voor het festival, dan kun je gezellig met ons mee en onder meer bands als Kaiser Chiefs, White Lies, Triggerfinger, Black Honey, White Lies, Nona, She Drew The Gun, Pink Oculus, The Bony King of Nowhere, Fangclub, FATA BOOM en SONS.

Foto: Annelies Van Dinter

The Bony King Of Nowhere
Een festival zo dicht bij de Belgische grens, dat vraagt om een gezonde portie Vlaamse acts. Eentje die je alvast niet kan missen is The Bony King Of Nowhere. In een heel ver verleden spraken we de man naar aanleiding van zijn selftitled album dat toen net verschenen was. Na een korte stilte, verscheen de man weer op onze radar. 23 augustus 2018 werd omgetoverd tot The Bony King Of Nowhere-dag, ook wel de dag waarop Silent Days, het titelnummer van zijn jongste album, bij ons in première ging.

We verschuilen het niet onder stoelen of banken, Vanparys heeft als The Bony King Of Nowhere een plekje in ons hart gestolen. De melancholische folkpop zal dan ook ongetwijfeld prachtig weerklinken tussen de vestingwerken in Hulst. (LS)


Black Honey
Opzwepende nummers en vuige liveshows, dat klinkt als iets wat perfect in het straatje van The Daily Indie past. De Amerikaanse surfpoppers van Black Honey zijn dan ook graag geziene gasten in Nederland en staan voor de tweede keer op Vestrock. Toen we de band in 2017 spraken zei zangeres Izzy daar nog het volgende over: “Ik denk dat het ligt aan de vooruitstrevende en nieuwsgierige mentaliteit die er bij jullie heerst, binnen een cultuur waar altijd erg goed wordt gereageerd op rockbands.”

In de tussentijd is er heel wat veranderd, zo bracht de band zijn debuutalbum uit met de ontzettend originele titel Black Honey. Laat je daardoor niet misleiden, want het album bevat een veelheid aan invloeden waardoor het een soort understatement wordt om Black Honey als indierock-act weg te zetten. Het veelzijdige geluid weerklinkt op de vrijdag van Vestrock over Zeeland, of tot waar de wind en golven de tonen van Black Honey voeren. (LS)


Foto: Vanessa Scheer

In 2018 won de garagepunk-formatie SONS de befaamde wedstrijd De Nieuwe Lichting, een vaste leverancier van artiesten met bakken talent. Dit jaar verscheen debuutplaat Family Dinner waarop de band alles wat nog heel was kapot maakt. Of ze de Zeeuwse stad heel laten, daar durven we geen geld op in te zetten, maar we zijn er wel zeker van dat de doordachte ragherrie een frisse wind laat waaien over het festival.

De Belgische formatie gaat als een speer, voor zijn deelname aan De Nieuwe Lichting hadden ze slechts acht optredens gehad. Tegen het eind van 2018 tikten ze al 72 shows aan. De rode draad daarin? Een hechte vriendschap. In een recent interview dat we met de band hadden, zeiden ze daar het volgende over: “Dat is echt SONS voor ons. We komen gewoon heel erg overeen, maar dat is ook super belangrijk. Het podium is iets waar we elkaar heel hard in hebben gevonden. We staan met zijn vieren op één lijn qua wat we willen met onze muziek. Je kent elkaar zo goed, je kunt elkaar direct aanvoelen. Als we nummers schrijven doen we dat ook alleen als echt iedereen erbij is. We zijn met vieren in een bepaalde wereld, een andere wereld, dat matcht echt super goed.” (LS)


Pink Oculus
Esperanza Denswil ken je inmiddels wel als Pink Oculus, de in Rotterdam geboren en vanuit Amsterdam opererende actrice, producer en zangeres die hiphop, pop, soul, jazz en elektro moeiteloos mengde op haar EP Delicious die ze uitbracht via TopNotch.

De originele ‘Pink Oculus’ was een Malinese magiër die rond 1400, die het meest bekend is om haar truc met de ‘explorerende olifantenvoet’, die later David Copperfield nog zou inspireren. Ze werd zo bekend wegens die truc dat ze als hoofd entertainment aan het hof van koning Mansa Musa. Een verhaal dat tot de verbeelding spreekt, net als de show van Denswil. (RJ)


She Drew The Gun
Vanuit Liverpool startte Louisa Roach de band She Drew The Gun in 2014. Ze wilde iets anders doen, iets veel ruigers, veel politiekers en iets dat meer in lijn ligt van haar invloeden als Kate Tempest en Patti Smith. Het werd een uiteindelijk een denderende psychedelisch popband, hypnotisch en duister met een dun streepje licht dat soms naar buiten piept.

Tussendoor speelde ze nog even bij Fink, maar besloot hiermee te stoppen en door te stomen met She Drew The Gun. Dat ging niet verkeerd, want de band werd – uit een poule van 5.000 bands – de Glastonbury Festival Emerging Talent in 2016. (RJ)


WEBSITE VESTROCK | FACEBOOK-EVENT | TICKETS