Interview

Interview: Black Honey is druk in de studio en maakt zich op voor zijn Nederlandse shows


4 september 2017

The Daily Indie Presents Black Honey
Woensdag 20 september

 

Black Honey maakt ons al ruim twee jaar lang gek met zijn opzwepende liedjes en vuige liveshows. De surfpoppers zijn inmiddels graag geziene gasten in Nederland en de band komt op zijn beurt ook ontzettend graag naar ons landje toe om onze harten over te laten slaan. Onder meer naar Paard in Den Haag, waar de band speelt tijdens onze The Daily Indie Presents-show!

Ben jij al lid van The Daily Indie? Zo ja, dan maak je dikke kans op vrijkaarten voor deze show. Voor een tientje per jaar ben je ’t al!

Een van de dingen die ons zo aantrekt aan de band, is de Amerikaanse retro-vibe die duidelijk aanwezig is in en rondom de muziek. Van de clips tot en met het artwork, je hebt altijd het gevoel alsof je je in een Tarantino-film begeeft. Het is een van de sterke kanten van de Brightonse band, die tegelijkertijd ook trouw blijft aan zijn vaderlandse muziekwortels. Frontvrouw Izzy B Phillips, die jarenlang in een Amerikaanse diner (in Engeland) heeft gewerkt, dendert ondertussen lekker door terwijl wij ons zitten te vergapen aan haar band. We bellen de frontvrouw tijdens een bezoekje aan haar moeder om te kijken hoe het met de band is en of ze al een beetje zin hebben in de Nederlandse tour in september!

 

 

Back at it again
De vorige keer dat wij met de zangeres spraken, zei ze nog dat Black Honey een unstoppable machine was. Is dat nog steeds zo “Oh, honderd procent! We gaan harder dan ooit”, zegt Izzy zelfverzekerd. “Toch lijkt het alsof we nu even niks aan het doen zijn, maar we zijn druk bezig met het schrijven van nummers, bouwen aan ideeën en het opnemen van nieuw materiaal. In onze ‘Black Honey-wereld’ zijn we dus druk zat, binnenkort gaan we weer touren in Italië, Zwitserland en Nederland!”

 

“Met de nieuwe nummers heb ik echt het gevoel dat we een nieuwe laag hebben gecreëerd binnen de muziek van Black Honey”

 

Black Honey komt inderdaad weer naar ons land, waarmee het viertal een goede band heeft. Gemiddeld speelde de band de afgelopen twee jaar om de maand een show in Nederland. In september is de band terug voor nog een rondje. “Nederland is ons altijd erg goed gezind. It’s like home away from home for us. Dat geldt voor een hoop Britse bands, die vaak hun eerste optreden buiten de UK in Nederland spelen of daar voor het eerst internationaal doorbreken”, zegt Izzy. “Ik denk dat het ligt aan de vooruitstrevende en nieuwsgierige mentaliteit die er bij jullie heerst, binnen een cultuur waar altijd erg goed wordt gereageerd op rockbands.”

Buzzzzz
Inmiddels is Black Honey geen nieuw en upcoming buzzbandje meer, aan de andere kant is de band ook nog niet ‘gearriveerd’ en zonder debuutalbum zit de band nog een beetje in een grijs gebied. In welk vaarwater begeeft Black Honey zich op het moment? “We bewandelen niet echt de gebaande paden, we gaan wat meer onze eigen weg en bepalen ons eigen tempo. Voor ons gevoel hebben we daarom nooit echt de druk ervaren van een ‘buzzband’ of dat we iets uit moeten doen of uit moeten brengen. We willen het vooral goed doen”, zegt de gitariste. “Doordat we dieper en dieper in onze muziek graven, wordt het ook steeds rijker. Met de nieuwe nummers heb ik echt het gevoel dat we een hele nieuwe laag hebben ontdekt binnen de muziek van Black Honey.”

 

 

Brexit
De Brightonse band tourt veel en vaak en al is het misschien niet echt een alledaags topic in Nederland, de Brexit kan serieuze gevolgen gaan hebben voor (tourende) indiebands in Europa (lees hier nog eens een artikel over de situatie). Izzy is er dan ook bepaald niet over te spreken. “Ahhh, Brexit was awful man, it was so bad. In zulke situaties zou het logisch zijn als je denkt dat je samen sterker staat. Europa is heel erg belangrijk voor onze carrière en alles wat we doen is verstrengeld met het continent”, zegt Izzy aangeslagen. “Dat zou voor ons kunnen betekenen dat we voor elke tour of show een visum aan moeten vragen en onze gear moeten registreren, dat zou dan soms wekelijks moeten gebeuren. Het is totaal niet logisch om onszelf te scheiden van de andere landen om ons heen. Ik kan het nog steeds niet geloven…”

 

 

Debuutalbum
Maar dan toch nog even over dat debuutalbum, want daar zitten Black Honey-fans inmiddels al lang op te wachten. Gaat het de goede kant op?! “Jazeker, we zijn onlangs nog in Normandië geweest, daar gaan we elk jaar heen om ideetjes op te nemen”, zegt de muzikante. “Ik kan echt niet wachten om te laten horen wat we hebben gemaakt, het klinkt zó tof allemaal! We willen niet zomaar iets uitbrengen, het moet precies zo zijn zoals we het willen”, vertelt Izzy opgewonden. “Naast nieuwe muziek komen we ook met video’s, een nieuwe stijl voor ons artwork, een uitgebreide lichtshow, nieuwe merchandise: er komt een hoop aan.”

 

“We gaan de komende maanden zeker wel een aantal dingen droppen, houd het in de gaten”

 

“Ook al wil ik het echt van de daken schreeuwen hoe cool het allemaal is, we moeten toch nog even geduld hebben. We gaan de komende maanden zeker wel een aantal dingen droppen, houd het in de gaten.”

Ook bellen met Izzy?
Izzy’s nummer staat overigens gewoon op de Facebook-pagina van de band: mocht je dus nog iets meer willen weten, je kunt haar altijd een berichtje sturen! Vindt ze het leuk om de hele dag berichtjes te ontvangen van mensen uit de hele wereld? “Ja natuurlijk, dat is toch gaaf! Als we net iets uit hebben gebracht word ik vrij vaak gebeld, geFacetimed of geWhatsApp’t. Het komt natuurlijk niet altijd uit, maar op rustige dagen vind ik het altijd leuk om met fans te praten. It’s a really nice pick me up, isn’t it!”

Op woensdag 20 september speelt Black Honey tijdens een The Daily Indie Presents-show in Paard en 21 september in Metropool. Onze leden maken dikke kans op vrijkaarten!


 

WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | WORD LID VAN THE DAILY INDIE