Live

TDI Presents: Yung & Unschooling (17/10) + The Small Breed & The Sunset Society (11-11) @Cinetol


6 oktober 2021

We voelen ons nog steeds een beetje als koeien die na tijden weer eens de wei in mogen. Want we hebben maar liefst twee nieuwe avonden in Cinetol die we mogen presenteren in oktober en november. Een paar gloednieuwe acts, maar ook een aantal die we ein-de-lijk weer eens terugzien na al die jaren. Het begint gelukkig weer echt ergens op te lijken.

Voor nog meer shows en de laatste updates: check vooral onze The Daily Indie Presents-pagina waar we alle shows bijhouden. Zo komt Family Time naar Cinetol in december en komen er nog meer mooie dingen aan.


Te beginnen met de avond op 17 oktober waarbij we weer onze vrienden van Yung weer in levenden lijve aanschouwen. De Deense band waar we toch al een behoorlijk geschiedenis mee hebben, van een interview uit 2014, daarna reviews en premières, maar vooral die ene The Daily Indie Videosessie uit 2016 in Geertruida waar het dak er bijna letterlijk uitgeschopt werd. Want ja, Yung staat voor postpunk van het fijnere kaliber, maar die komt er soms ook ongemeen fel uit.

Unschooling dan, een Franse band die wij nog niet op onze radar hebben staan. En ja, daarmee hebben we inderdaad iets gemist. Het is wilde en oppeppende priegelpostpunk dat de klok slaat bij dit viertal. Random Acts of Total Control is de debuut-EP van de band en die ruim zeventien minuten zijn genieten geblazen van voor tot achter. Fans van acts als Preoccupations en B Boys gaan ongetwijfeld een goede show tegemoet.


Wat sprankelende vruchten van Nederlandse bodem dan, met The Small Breed en The Sunset Society. De eerste kennen we al wat langer, zo deden we begin 2020 de première van een van de eerste singles van de band. Met leden van The Black Marble Selection is het nog steeds die bitterzoete, licht psychedelische sixtieswerk dat de klok slaat. Met het nieuwe werk heeft de band echter een grote slag geslagen, de liedjes hebben een bepaalde diepte, een mysterieuze zweem, een vreemde schittering die over de landerige liedjes hangt.

The Sunset Society: wat is daar het verhaal van dan? Nou, dit gezelschap neemt je mee naar de stranden van Californië uit diezelfde befaamde jaren zestig. Ja, die van The Beach Boys inderdaad. Zongedroogde harmonieën, invloeden uit de surf en zoet glanzende pop waar de glazuur van je tanden van knalt. Want och, die fijne zomer, waar is die toch gebleven? Gelukkig kun je op 11 november de schade nog een beetje inhalen. Want de zomer is een blijvertje volgens de band, luister het hieronder zelf maar.