Live

TDI Presents: zachte psychedelica van Family Time & Surfing Stingrays in Cinetol (11 december)


22 juli 2021

Mocht je ze nog niet kennen, bij dezen: Family Time en Surfing Stingrays. De eerste een Spaanse band met allerlei onweerstaanbare invloeden van Mac DeMarco tot Tame Impala en de tweede een piekfijne psychrockband uit onze eigen hoofdstad.

Nog geen lid van The Daily Indie? Je wordt het hier voor een tientje per jaar!

Op 11 december is deze partij onruststokers te zien in Cinetol en wij mogen deze show presenteren. Hoe het er tegen die tijd allemaal uitziet? Wie zal het zeggen! Zin hebben we er in ieder geval wel in en als het kan, mogen er zeker een paar leden van ons naar de show.

Eerst nog wat meer over die bands, zo is alleen het ontstaansverhaal van Family Time al ijzersterk. De Spaanse band trok vanuit Londen terug naar Mallorca waar het een aantal frisse en benevelde songs in elkaar sleutelde. Vervolgens namen de jongens op wonderbaarlijke manier met hun indieliedjes alle hotels en resorts op het eiland over. Inderdaad, hoe dan?! Nou, ze deden zich voor doen als coverband, om op het moment suprême alle eigen liedjes af te vuren op het publiek. Zachte psychedelica die voor sommige all-inclusive-figuren misschien iets te spannend is, maar er bij ons wel erg lekker in gaat.

Met de Amsterdammers van Surfing Stingrays is het een iets ander verhaal, deze band laat zich wat meer beïnvloeden door de vrienden van King Gizzard & The Lizard Wizard en POND. In 2018 verscheen al een debuut-EP en in 2019 zelfs een debuutalbum genaamd Guilty Pleasure Dream Car, met wat toefjes Arctic Monkeys en The Strokes die zich naar beneden laten zakken om de muzikale gaatjes op te vullen. Afgelopen jaar bracht de band overigens nog de lekker opgepikte ‘quarantaine-track’ uit met Cold Skin Swimming Pool. Waarbij nadrukkelijk wordt vermeld dat deze niet op het tweede album verschijnen zal, die de band momenteel aan het afronden is. Erg benieuwd wat de band daarop gaat laten horen.