New Music

Sunflower herinnert aan nostalgische naar niet-bestaande herinneringen op Your Potential


16 maart 2020

Er komt een hoop goede muziek uit België de afgelopen tijd. We hebben het onlangs al over Shht, Black Leather Jacket en Faces on TV gehad en nu is het de beurt aan het Brugse vijftal Sunflower, dat reeds indruk maakte op zijn debuut-EP The Spiders We Caught. Op 27 maart komt tweede EP Ordinary Feelings uit, waarvan Your Potential het eerste voorproefje is.

Qua sfeer bouwt dit nummer goed voort op de eerste EP. Zoals vaker bij Sunflower is er een bijzondere dynamiek te vinden tussen de dromerige instrumentatie en de getergde, beladen stem van frontman Brent de Wulf. Het nummer lijkt naar een emotionele climax toe te werken, maar wordt snel weer teruggetrokken en sluit in plaats daarvan zeer klein en intiem af.

Het geluid van de single typeert zich door één ding: nostalgie. Maar naar wat? Geen idee. Maakt dat uit? Nee, ook niet. De band weet op excellente wijze een sfeer te creëren die de luisteraar laat wegdromen naar vervlogen tijden en vergeten plaatsen.  We waren voor vijf minuten in een voor ons onbekende, maar toch zeer vertrouwde wereld.