New Music

Er komt een strookje licht door de gordijnen op de nieuwe single Out In The World van GUM


17 maart 2020

In 2018 kwam Jay Watson met de geweldige plaat The Underdog op de proppen, een album als een caleidoscoop waar alle kleuren van het universum in te zien zijn. Afgelopen week keerde hij terug met zijn soloproject GUM, dat hij runt naast het bandlid zijn van POND en Tame Impala, met de single Out In The World.

Over dat vorige werk schreven we nog dat het klinkt ‘alsof je rondjes rijdt op een rollerdisco met een zegel LSD in je mik’, dit nieuwe werk is toch een tikkie anders en waar de stempel ‘dansfeest’ niet snel op te drukken is. Het is een duistere popsong, die volgens Watson over het volgende gaat: “Wanting to give up and never talk to anyone ever again after something goes wrong. It sounds like light coming through half-shut blinds. It’s not possible for all, but for me, I force myself to go out again, or get on stage, or do whatever it is I have to do to keep moving on.”

Dat laatste zal er voorlopig niet in zitten, want ook Watson zal het de komende tijd een stuk rustiger hebben. Dan is het maar te hopen dat hij de energie omzet in meer nieuw werk. Deze nieuwe single komt op een 7-inch te staan met een cover van het Ballroom-nummer It’s A Sad World. Dat is het zeker weten…