New Music

TDI Radar: onder hypnose door de elektronische postpunk van The Wants


18 maart 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan The Wants. Een band uit New York die een eigen sound creëert door zijn postpunk te mixen met subtiele invloeden uit de techno uit Detroit.

Wie of wat is The Wants?
The Wants is een postpunk-band uit Brooklyn. Hoewel de roots van de band dus aan de East Coast liggen, beschrijft zanger Madison Velding-VanDam het vorige week uitgekomen debuutalbum Container als een Middle America record. Waarop het toegankelijke karakter van postpunk op creatieve wijze wordt verweven met de elektronische klanken van techno. Wat ontstaat is een heerlijke mix van geluiden die tevens iets dreigends heeft. Het schoolvoorbeeld hiervan is The Motor, een single waarop de gitaren, baslijnen en synths langzaam opbouwen en tot een dreigend en urgent geheel samenkomen.

Voor fans van:
Talk Show, BODEGA en Working Men’s Club.

Fun Fact:
De vriendin van Madison Velding-VanDam heet ook Madison, samen nemen het ze het visuele deel van de band voor hun rekening als ‘The Madisons’.

Voor je playlist:
Eigenlijk is het hele album het meer dan waard om een keer van voor naar achter te checken. Maar wat extra aandacht voor de tweede single, Fear My Society, is ook zeker niet misplaatst. Een bijna hypnotische single met een donker randje als ode aan social anxiety.

Voor je agenda:
The Wants is momenteel niet in Nederland aan het toeren, maar zodra er weer licht schijnt aan het eind van deze donkere tunnel, dan zijn wij er natuurlijk als de kippen bij om het te melden!