New Music

In première: Faces on TV toont zijn gevoelige kant met Time After Time


6 maart 2020

Met verlies kun je op meerdere manieren omgaan: je kunt wachten tot het minder wordt, je ertegen verzetten of het accepteren. Hoe dan ook: de confrontatie met de pijn kun je niet vermijden en kost tijd. Het voordeel van muzikant zijn, is dat je er een song over kunt maken en dat is dan ook precies wat Jasper Maekelberg deed met de nieuwe single van Faces on TV.

Deze song gaat over de nasleep van een gebroken relatie en het onthutsende maar tegelijkertijd enigszins geruststellende besef dat de ‘ideale match’ niet bestaat. Maekelberg ging aan de slag met zijn gitaar en drumcomputer en legde de basis van Time After Time. Maar hoeveel hij er ook muzikaal aan toevoegde, beter dan de pure eerste demo werd het eigenlijk niet. Die basis is overeind gebleven en duidelijk hoor- en voelbaar. Het gebruik van de hogere regionen van zijn stem in combinatie met een hartverscheurende gitaarsolo laten een kant zien die wij minder van het normaal gezien zo dansbare Faces on TV gewend zijn. Het is dan ook een heel ander geluid dan Womba, de vorige single die de band uitbracht. Toch blijft de vernieuwende sound onlosmakelijk verbonden met het kenmerkende Faces-geluid..

Ook voor deze livesessie die The Daily Indie vandaag in première laat gaan koos Maekelberg voor het solo-uitgangspunt. Deze is opgenomen in de Antwerpse concertzaal Trix. Michiel Venmans legde dit prachtig vast wat resulteerde in een video die duidelijk weergeeft wat Maekelberg solo aan capaciteiten in zich heeft. Waar hij vaker met band op het podium staat, zien wij hem hier zelf alle instrumenten bespelen zonder dat dit zelfs maar enigszins afbreuk doet aan de performance van de frontman. Dit is gelijk ook een voorproefje van wat wij de komende periode kunnen verwachten van liveoptredens van Faces on TV. De komende shows zal hij alleen op het podium staan om nieuw en oud werk ten gehore te brengen.

Wat helemaal niet betekent dat er niet gedanst zal gaan worden. De clip laat zien dat deze keuze allesbehalve saai is en als we zo vrij mogen zijn een tip te geven: ga het zelf aanschouwen op 11 april in Melkweg Amsterdam. Je zult niet teleurgesteld zijn.